Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. December 20. 12:55, péntek | Helyi
Forrás: BMRFK

Körzeti megbízottak és kutyás rendőr a migránsok nyomában

Körzeti megbízottak és kutyás rendőr a migránsok nyomában

A bejelentéstől számított három órán belül elfogták a hazánkban illegálisan tartózkodó külföldi állampolgárokat.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra 2013. december 19-én 9 óra 30 perckor az egyik szolgálatban lévő rendőr azt jelentette, hogy az M5-ös autópálya közelében négy - feltehetően hazánkban jogellenesen tartózkodó - férfit látott.

A rendőrök a helyszínre érve a személyeket nem találták, ezért a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságról három körzeti megbízott, négy járőr és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományából egy kutyás rendőr kezdte meg a férfiak felkutatását.

Kiskunfélegyháza határában 11 óra 45 perckor találták meg az egyik út hídja alatt bujkáló négy ismeretlent, akik közül az egyik meglátva a rendőröket tovább menekült. Társait a rendőrök igazoltatták, amely során kiderült, hogy szír állampolgárok, továbbá az Európai Unióban történő jogszerű tartózkodásukat nem tudják hitelt érdemlően igazolni, ezért a közterületi állomány elfogta a migránsokat.

A negyedik férfi nyomait a szolgálati kutya - Hektor - követte, aki 12 óra 10 perckor jelzést adott járőrvezetőjének. A rendőr észrevette a tőle 30 méterre megbújó férfit, aki meglátva a járőrvezetőt és kutyáját előbújt rejtekhelyéről. A férfi igazoltatása során kiderült, hogy algériai állampolgár és akárcsak társai, ő sem tudja jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni, ezért őt is elfogták.

A külföldi állampolgárokat tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították a rendőrök. Két szír férfit az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságra szállították a rendőrök. A harmadik szírt és az algériai állampolgárt a Kiskunhalasai Őrzött Szálláson helyezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).