Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2011. Október 05. 07:29, szerda | Kék hírek
Forrás: OrintPress

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Az Országos Mentőszolgálat, a Pécsi Gyermek Klinika és a Gyermekmentő Alapítvány együttműködése nyomán Pécsett is szolgálatba állt a legmagasabb szintű helyszíni életmentő ellátást biztosító gyermek-mentőorvosi egység.

A gyermek-mentőorvosi kocsi szakorvosokkal és teljes körű, korszerű felszereléssel tud segíteni Pécsett, illetve a város 60 kilométeres vonzáskörzetében a súlyos állapotú betegeken – közölte a Hírtv.

A kocsi szakmai irányítását az Országos Mentőszolgálat végzi - ők fizetik a dolgozók bérét is. Az autó a gyermekgyógyászati klinikán állomásozik. A kocsi nem szállít betegeket - elsődleges feladata, hogy a balesetet szenvedett gyerek állapotát a helyszínen stabilizálja. „Pécs most már az ötödik olyan nagyváros Magyarországon, ahol a legmagasabb szintű gyermekellátás érkezhet a helyszínre akkor, ha nagy baj van. Mindenképpen megnyugtató az a fejlesztés, és az a tervünk, hogy az ország más régióiban is végrehajtsuk a jövőben” - nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 09:06, csütörtök | Kék hírek

Két rendőrt is megvert egy szlovák férfi Miskolcon

Az egyik rendőrt páros lábbal rúgta fejbe az agresszív férfi.

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.