Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Május 21. 17:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

'Körhinta' az ART-Turkában

'Körhinta' az ART-Turkában

Ma (május 21-én) Molnár István ünnepélyes szavaival nyitotta meg kapuit az ART-Turkában Szikora Imre micro kiállítása Ringlispiel címmel.

Ma (május 21-én) Molnár István, a Holló László Képzőművész Kör vezetője ünnepélyes szavaival nyitotta meg kapuit az ART-Turkában Szikora Imre micro kiállítása Ringlispiel (magyarra fordítva Körhinta) címmel.

A teremben tulajdonképpen egy témára kidolgozott, körbejárt, tematikus kiállítást láthatunk. A kirakatban 3 fotó került elhelyezésre, amely Európa különböző részein, különböző kulturákat ölel fel és különböző történésekről szóló emlékeket rögzít. Különböző helyszíneken egyazon varázslatos játékszer, mindenhol egyazon funkcióval és jelentéssel. A téma körbe-körbe forog, mintha utazásunk célja valójában vágyainkban megfogalmazott világ irányába mutat, a képzeletünkben. Egy mese körhintában, mellyel eljuthatunk bárhová. A valóságban felfedezett helyszínek nyújtotta élmény csupán segítsége lehet egy belső világ megteremtésében.

Egy a valóságtól elzárt, de mégis abból táplálkozó eseménydús világ látható a képeken. A fotók montázsnak látszó manipulált képeknek tűnnek, de alaposan szemügyre véve láthatjuk, hogy a valóságból kiragadott, különös, színes, tükröződő, bonyolult képi rendszer bontakozik ki gondosan megkomponálva.

Szikora Imre alkotói módszerét ismerve egyik ismérve, hogy egyszerre intuitív és kognitív. Az alkotás közbeni időben kiterjedt kettő állapot közötti kiegyensúlyozás a célja.

Reméljük sikerült felkelteni az érdeklődést a fantasztikus alkotások iránt és személyesen meggyőződnek annak különlegességéről.

A kiállítás mondanivalójához remekül kapcsolódott a zenei közreműködés is, melyet Sevacsek Béla szolgáltatott földöntúli hangzású acélnyelvű dobjával, melyeket otthon saját kezüleg készít.

A kellemes hangok, melyeket a dobból elővarázsolt az előadó, párosítva a látvánnyal elmondhatatlanul magával ragadó élmény volt a kiállításon megjelenteknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.