Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 25. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Korábban hal, aki naponta négyszer kávézik

Korábban hal, aki naponta négyszer kávézik

Az 55 évnél fiatalabbaknak nem árt odafigyelniük

Igen, a kávé még most is az egyik legjobb ismert antioxidáns, ami nem mellesleg serkenti az agyműködést, csökkenti a gyulladásokat és kedvezően befolyásolja a vérnyomást. Ezt még az a dél-karolinai kutatócsoport is elismeri, amely kávétémában épp a közelmúltban készített egy olyan vizsgálatot, amely a túlzásba vitt kávézás veszélyeire hívja fel a figyelmet.
A kutatók állítják, hiába a sok kedvező élettani hatás, ha valaki túl sokat kávézik. A heti 28 vagy még ennél is több kávé ugyanis tönkreteszi az anyagcserét – különösen az 55 évnél fiatalabbaknál –, ezzel pedig megkétszerezi a korai halálozás veszélyét. Hogy mégis miért?
Nos, a Dél-Karolina Egyetem szakértőinek hosszú távú vizsgálata szerint, amiben egyébként 43 727, 20 és 87 év közötti önkéntes vett részt, a kávé amellett, hogy méregtelenít, serkenti a stresszhormonként is ismert adrenalin termelődését, csökkenti az inzulinaktivitást, növeli annak a homociszteinnek nevezett káros vegyületnek a termelődését, amit gyakran összekapcsolnak a szívbetegségek és a demencia kialakulásával.
Steven Blair, a kutatás vezetője elmondta, a túl sok kávé és az idő előtti halálozás közötti összefüggés az idősebbeknél nem mutatkozott, ám, hogy ez miért lehet, még vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.