Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2016. Szeptember 25. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Korábban hal, aki naponta négyszer kávézik

Korábban hal, aki naponta négyszer kávézik

Az 55 évnél fiatalabbaknak nem árt odafigyelniük

Igen, a kávé még most is az egyik legjobb ismert antioxidáns, ami nem mellesleg serkenti az agyműködést, csökkenti a gyulladásokat és kedvezően befolyásolja a vérnyomást. Ezt még az a dél-karolinai kutatócsoport is elismeri, amely kávétémában épp a közelmúltban készített egy olyan vizsgálatot, amely a túlzásba vitt kávézás veszélyeire hívja fel a figyelmet.
A kutatók állítják, hiába a sok kedvező élettani hatás, ha valaki túl sokat kávézik. A heti 28 vagy még ennél is több kávé ugyanis tönkreteszi az anyagcserét – különösen az 55 évnél fiatalabbaknál –, ezzel pedig megkétszerezi a korai halálozás veszélyét. Hogy mégis miért?
Nos, a Dél-Karolina Egyetem szakértőinek hosszú távú vizsgálata szerint, amiben egyébként 43 727, 20 és 87 év közötti önkéntes vett részt, a kávé amellett, hogy méregtelenít, serkenti a stresszhormonként is ismert adrenalin termelődését, csökkenti az inzulinaktivitást, növeli annak a homociszteinnek nevezett káros vegyületnek a termelődését, amit gyakran összekapcsolnak a szívbetegségek és a demencia kialakulásával.
Steven Blair, a kutatás vezetője elmondta, a túl sok kávé és az idő előtti halálozás közötti összefüggés az idősebbeknél nem mutatkozott, ám, hogy ez miért lehet, még vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 16:35, kedd | Helyi

Holnaptól használható a város legnagyobb közterületi parkolója

Kedves Félegyháziak!

2022. Október 04. 16:02, kedd | Helyi

Meteorológiai szolgálat: a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta

Az aszályos nyár után a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2022. Október 04. 15:38, kedd | Helyi

Bursa Hungarica pályázati felhívás

Az alábbiakban a pályázat benyújtásának módjáról és határidejéről kaphat információt.

2022. Október 04. 12:12, kedd | Helyi

Nem tétlenkedtek a kiskunfélegyházi rendőrök

Hiába zárta magára az ajtót és torlaszolta el a bejáratot egy 76 éves asszony, hogy végetvethessen az életének, a rendőrök időben érkeztek és megmentették.