Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 04. 16:47, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Koppányok küzdöttek a Citadellán

Koppányok küzdöttek a Citadellán

2017. szeptember 23-án a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Íjász Szakága rendezte meg a 2017-es Országos Bajnokságot és Nemzeti Bajnokságot, melynek Budapesten a Citadella adott lenyűgöző látványú helyszínt, mely helyszínt az UNESCO a budai Várheggyel és a Duna két partjának panorámájával együtt a Gellért-hegyet 1987-ben a Világörökség részévé nyilvánította.
Az Országos Bajnokságon csak előzőleg megszerzett kvalifikációval, érvényes versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással lehetett indulni, a Nemzeti Bajnokságon való részvétel ennél kicsivel engedékenyebb volt, a Nemzeti Bajnokságon bárki indulhatott, aki legalább egy kvalifikációs versenyen valamilyen módon részt vett. A Nemzeti Bajnokságon külhoni magyar íjászok is részt vettek, az Ő nevezési díjukat a Magyar Íjász Szövetség az összetartozás szellemében átvállalta.

A versenyek programja reggel 7 órakor a regisztrációval kezdődött, utána bemelegítés és a megnyitó után 9 órakor a küzdelemmel folytatódott. Nem túlzás küzdelemnek említeni a versenyt, mert az íjászoknak az egész nap folyamán a csípős hideggel és a viharos erejű széllel kellett viaskodni, mely a döntők idejére sem csillapodott.
A nagyon erős mezőnyben, és a nagy létszámú versenyzőgárdában Kiskunfélegyházát és a Turul Koppányokat Szeibert Imre, Kiss János, Bense László és Dinnyés Gyula képviselte.
Az egész napi embert próbáló versenyt követően Bense Lászlónak sikerült a döntőbe jutnia vadászreflex íj kategóriában, a verseny 4. legjobb eredményével. Lacinak ez volt az első Országos Bajnokság versenye, lehet, hogy ennek a tapasztalatnak a hiányának okán, vagy az a zavaró körülmény hogy a döntőt az M1 tévé élőben közvetítette, a döntő versenyben Laci egy helyet visszaesett a ranglétrán, de így is kiváló eredménnyel, az 5. helyen zárta a versenyt.
A következő eredmények születtek:
Bense László Országos és Nemzeti Bajnoki 5 helyezést ért le vadászreflex íj kategóriában.
Pusztai íj kategóriában Dinnyés Gyula 67 %-os teljesítményével a 8. helyen zárta a versenyt, mindössze 2 % teljesítmény különbséggel lemaradva az első helyezett eredményétől. Szeibert Imre a mezőny elején, 61,27 %-os teljesítményével a 21. helyet szerezte meg. Ezek a minimális teljesítményszázalék különbségek érzékeltetik a verseny szoros mezőnyét. Kiss János pedig az Országos Bajnoki 41. helyet tudhatja magáénak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.