Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 20. 16:03, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Koppányok a Füleki Várban, Ópusztaszeren és a Kalmár tónál

Koppányok a Füleki Várban, Ópusztaszeren és a Kalmár tónál

Az előző hétvége is mozgalmasan telt a Turul Koppányoknál, az egyesület tagjai egy időben, 3 helyszínen és 3 rendezvényen képviselték Kiskunfélegyházát.

2017. június 18-án Gulyás László és ifjabb Gulyás László modern pusztai íjjal versenyzett a Füleki vár impozáns környezetében. Ifjabb Gulyás László harmadik helyen végzett, míg Gulyás László a mezőnyben végzett.

Ugyanezen a napon június 18-án, Ópusztaszeren, immáron 11. alkalommal került megrendezésre a Nyílzápor, a 907-es Pozsonyi csata tiszteletére, és emlékezetére. Ezen a hagyománytisztelő rendezvényen és megemlékezésen, a Koppány családból részt vett Lovas Ferenc és családja, Csányi József és Szunyi Sándor.

Szintén június 18-án, Hetényegyházán is versenyeztek a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület tagjai, ahol 16 fővel vettek részt. A verseny a Dél-Alföldi Régió Történelmi Versenysorozat 4. állomása volt. A versenysorozat főszervezője Dinnyés Gyula, és a sorozat lebonyolítását a Turul Koppányok támogatják. Gyönyörű környezetben, ragyogó napsütésben zajlott a verseny Hetényegyházán a Kalmár Pihenő Parkban. A versenyt jó hangulat, remek szervezés és erős versenyző mezőny jellemezte, hiszen 168 íjász érkezett a sorozat 4. fordulójára, az ország legjobbjai közül.

A Koppányok az alábbi eredményeket érték el:
Vadászreflex íj kategóriában:
A verseny 3. legtöbb pontját lövő Bense László a 2. helyezést érte el a felnőtt férfiak között.

Modern pusztai íj kategóriában:
10-14 évesek között: Csáki Laura 5., Horváth Katica 10. lett.
14-18 évesek között: Csankovszki Anna 2., ifj. Lovas Ferenc 3., Rácz Nikolász Norbert 5. lett.
18-30 évesek között: Keserű Szilvia 3., Boldog Bence 3., Kiss János 4., lett.
30-50 évesek között: Kurucz Orsolya 5.,Dongó Anita 9., Szólya Imre 7., Tóth Mihály 8., Szeibert Imre 9. helyezést ért el.

Senior kategóriában: Dinnyés Gyula 5., Gulyás János 16. helyezést ért el.

A versenysorozat főtámogatója: Freddo Kft.
A sorozat támogatói pedig az ICO Zrt:, Íjászsarok Szeged, Hunvér Kft., Garamvölgyi Gyula édességkereskedő és GlassGo Kft.

Címkék: íjász, Koppányok, verseny

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.