Városlista
2022. december 6, kedd - Miklós

Hírek

2022. Október 04. 10:17, kedd | Helyi sport

Koppányok a Dél-Alföldi Régió döntőjében

Koppányok a Dél-Alföldi Régió döntőjében

2022. október 02-án rendezték meg a Szegedi Szittyák a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 6., egyben záró fordulóját.

Szegeden rendhagyó módon a Tisza árterében került megrendezésre az íjászverseny, szeles de kellemes napsütéses időben. Öten képviselték Kiskunfélegyházát a Koppányok, Zoboki Csenge, Bicskeiné Csányi Mária, Szólya Imre, Szeibert Imre és a Turul Koppányok vezetője Dinnyés Gyula.

Legeredményesebb versenyzőnk Dinnyés Gyula volt, aki 594 pontot lőtt, ezzel a 82,5%-os teljesítményével a vadászreflex íjjal lövő senior férfiak között az első helyen végzett.

Ugyancsak vadászreflex íjjal lövőknél, Zoboki Csenge 507 ponttal 70,4% teljesítménnyel a kadett lány kategóriában elhozta az első helyet.
Modern pusztai íjjal lövők legeredményesebb versenyzője Szólya Imre volt, aki 528 ponttal 73,3 %-al a felnőtt férfiak népes csoportjában második lett.

Bicskeiné Csányi Mária 452 pontot lőtt 62,7 %, és a senior korosztályban első helyen végzett.

Szeibert Imre helyezését később ismerhetjük meg, ő is szépen teljesített a legnépesebb felnőtt férfiak között. Eredménye 421 pont, 58,4 %.

Itt osztották ki a régiós versenysorozat győzteseinek a kupákat is, az összesített eredmények alapján. Azt a versenyzőt értékelték a Bajnokságban, aki a 6 versenyből álló sorozatból legalább 4-en részt vett, illetve aki több állomáson is versenyzett, annak a legjobb négy összesített pontszámát vették figyelembe. Ezen szabályok alapján hirdettek győzteseket, illetve helyezetteket.

Két korcsoportban is sikerült bajnoki kupát szerezni a Koppányoknak. Összesítés alapján a legtöbb pontot a senior korcsoportban Bicskeiné Csányi Mária, míg a kadett lányoknál Zoboki Csenge érte el. Mindketten felléphettek a dobogó legfelsőbb fokára, oklevél érem mellett e versenysorozatra emlékeztető kupával térhettek haza, mint a Dél-ALföldi Régió Bajnokai.

A fiúknál az összesített pontszámok alapján Szólya Imre a Dél-Alföldi régió Bajnoki 2. helyezését érte el.

Kis Mónika
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 06. 20:32, vasárnap | Helyi sport

Újabb országos bajnoki aranyakat és ezüstérmet szereztek a birkózók

Az év utolsó egyéni bajnokságán ismét kiemelkedő sikereket értek el a Kiskunfélegyházi BSE versenyzői.

2022. Október 30. 20:07, vasárnap | Helyi sport

Nagyszerűen szerepeltek a félegyházi birkózó lányok a női diákolimpián

Csongrádon rendezték az idei Női Diákolimpiai Bajnokságot.

2022. Október 23. 20:03, vasárnap | Helyi sport

Egy arany és egy ezüstérem a félegyházi serdülő diákolimpián

Az október 23-i ünnepen rendezett serdülő diákolimpián egy arany és egy ezüstérmet sikerült itthon tartani.

2022. Október 20. 13:39, csütörtök | Helyi sport

Turul Koppány őszi eredmények

2022. október 08-án a Szérűskertben versenyeztek a Koppányok a Huszka József Hagyományőrző Egyesület által rendezett Petőfi emlékversenyen.