Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kiss Mónika

Koppány Karantén Kihívás

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

Megszűntek a csoportos edzések, az íjászverseny események ország, és világszerte lemondásra kerültek. A Koppányok Tűzmadár Versenysorozatának második fordulóját -amely április 26-án került volna megtartásra- is törölni kellett a kialakult helyzet miatt. Annak pótlásának időpontja még előre nem látható.

A kényszerpihenő alatt, is kaptak otthon elvégezhető feladatokat a Koppányok, természetes azok íjászok, akiknek erre lehetőségük van, tekintve hogy íjászat nagyon helyigényes sport. Az otthoni egyéni edzéseknek köszönhetően igyekeznek formában tartani magukat a sportolók, de azzal mindenképpen számolni kell, hogy a visszaesés elkerülhetetlen. Ez a visszaesés azonban nem szabad, hogy bizonytalanságot szüljön. Ennek elkerülése érdekében, az elmaradt második Tűzmadár fordulót kicsit pótolandó, április 25-26-án a Koppány Íjászok megrendezték és részt vettek a Koppány Karantén Kihívás elnevezésű online íjász versenyen. Az online versenyt mindenki a saját otthonában, egységes szabályok mellett lőhette meg. A kihívás 24 célon 3 lövéssel zajlott, 0-5-8-10-es pontszámos értékeléssel. Az így megrendezett verseny leginkább egy pályaíjász verseny sajátosságait hordozta. A saját versenyzésüket fotókkal és élő videókkal dokumentálták a résztvevők. Az online verseny egységes beírólapon történő értékeléssel, egy közös online felületre történő feltöltéssel és a végén összesítéssel zárult, április 26-án vasárnap. Az online eredményhirdetés az összes beírólap beérkezése után hétfőn este volt, ahol nyertes résztvevők természetesen virtuális oklevélben is részesültek.

A következő eredmények szülhettek:

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.