Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kiss Mónika

Koppány Karantén Kihívás

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

Megszűntek a csoportos edzések, az íjászverseny események ország, és világszerte lemondásra kerültek. A Koppányok Tűzmadár Versenysorozatának második fordulóját -amely április 26-án került volna megtartásra- is törölni kellett a kialakult helyzet miatt. Annak pótlásának időpontja még előre nem látható.

A kényszerpihenő alatt, is kaptak otthon elvégezhető feladatokat a Koppányok, természetes azok íjászok, akiknek erre lehetőségük van, tekintve hogy íjászat nagyon helyigényes sport. Az otthoni egyéni edzéseknek köszönhetően igyekeznek formában tartani magukat a sportolók, de azzal mindenképpen számolni kell, hogy a visszaesés elkerülhetetlen. Ez a visszaesés azonban nem szabad, hogy bizonytalanságot szüljön. Ennek elkerülése érdekében, az elmaradt második Tűzmadár fordulót kicsit pótolandó, április 25-26-án a Koppány Íjászok megrendezték és részt vettek a Koppány Karantén Kihívás elnevezésű online íjász versenyen. Az online versenyt mindenki a saját otthonában, egységes szabályok mellett lőhette meg. A kihívás 24 célon 3 lövéssel zajlott, 0-5-8-10-es pontszámos értékeléssel. Az így megrendezett verseny leginkább egy pályaíjász verseny sajátosságait hordozta. A saját versenyzésüket fotókkal és élő videókkal dokumentálták a résztvevők. Az online verseny egységes beírólapon történő értékeléssel, egy közös online felületre történő feltöltéssel és a végén összesítéssel zárult, április 26-án vasárnap. Az online eredményhirdetés az összes beírólap beérkezése után hétfőn este volt, ahol nyertes résztvevők természetesen virtuális oklevélben is részesültek.

A következő eredmények szülhettek:

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 10:24, péntek | Helyi sport

Egy hétvégén, két helyszínen versenyeztek a félegyházi triatlonosok

Az elmúlt hétvégén Szegeden Területi Dutalon versenyen vettek részt a félegyházi triatlonosok. Ez volt idén az első verseny a kialakult egészségügyi helyzet miatt, ezért már nagyon várták ezt a lehetőséget a gyerekek.

2020. Július 01. 11:16, szerda | Helyi sport

Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019 a Platánban

2020. Június 16. 10:07, kedd | Helyi sport

Újraindult a versenysport a Koppányoknál

A Koppányíjászoknál a koronavírus-járvány miatt, hónapokig komoly megszorítások mellett folytak az edzések.

2020. Június 04. 11:41, csütörtök | Helyi sport

III. Nyári szünet Jogging Plus futás