Városlista
2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kiss Mónika

Koppány Karantén Kihívás

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

Megszűntek a csoportos edzések, az íjászverseny események ország, és világszerte lemondásra kerültek. A Koppányok Tűzmadár Versenysorozatának második fordulóját -amely április 26-án került volna megtartásra- is törölni kellett a kialakult helyzet miatt. Annak pótlásának időpontja még előre nem látható.

A kényszerpihenő alatt, is kaptak otthon elvégezhető feladatokat a Koppányok, természetes azok íjászok, akiknek erre lehetőségük van, tekintve hogy íjászat nagyon helyigényes sport. Az otthoni egyéni edzéseknek köszönhetően igyekeznek formában tartani magukat a sportolók, de azzal mindenképpen számolni kell, hogy a visszaesés elkerülhetetlen. Ez a visszaesés azonban nem szabad, hogy bizonytalanságot szüljön. Ennek elkerülése érdekében, az elmaradt második Tűzmadár fordulót kicsit pótolandó, április 25-26-án a Koppány Íjászok megrendezték és részt vettek a Koppány Karantén Kihívás elnevezésű online íjász versenyen. Az online versenyt mindenki a saját otthonában, egységes szabályok mellett lőhette meg. A kihívás 24 célon 3 lövéssel zajlott, 0-5-8-10-es pontszámos értékeléssel. Az így megrendezett verseny leginkább egy pályaíjász verseny sajátosságait hordozta. A saját versenyzésüket fotókkal és élő videókkal dokumentálták a résztvevők. Az online verseny egységes beírólapon történő értékeléssel, egy közös online felületre történő feltöltéssel és a végén összesítéssel zárult, április 26-án vasárnap. Az online eredményhirdetés az összes beírólap beérkezése után hétfőn este volt, ahol nyertes résztvevők természetesen virtuális oklevélben is részesültek.

A következő eredmények szülhettek:

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 10. 10:24, hétfő | Helyi sport

Kiemelkedően sikeres évet zártak a birkózók

A Magyar Birkózók Szövetsége száz éve, 1921-ben alakult meg hivatalosan, de már korábban nagyon aktívan művelték a sportágat elődeink.

2021. December 05. 20:44, vasárnap | Helyi sport

Öt érem az év utolsó birkózóversenyén

Adácsra kapott meghívást a Kiskunfélegyházi Birkózó SE, ahol nemzetközi meghívásos versenyt rendeztek december 4-én.

2021. November 29. 09:21, hétfő | Helyi sport

Két újabb félegyházi sportoló lett országos bajnok

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE ifjúsági korú versenyzői a Kadet Szabadfogású és Női Országos Bajnokságon.

2021. November 15. 09:54, hétfő | Helyi sport

3 arany és 4 bronzérem született a Balla József Emlékversenyen

Igazi birkózó ünnepnek voltak részesei azok, akik részt vettek a Kecskeméti Sportiskola Birkózó Szakosztálya által rendezett Balla József Emlékversenyen.