Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2020. Július 08. 21:02, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Koppány íjászok újabb sikere

Koppány íjászok újabb sikere

2020. június 27-én Sándorfalván versenyeztek a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület tagjai, a Magyar Íjász Szövetség és a Sándorfalvi Sólymok Íjász Egyesület rendezésével megtartott versenyen.

A megmérettetés Sándorfalva és Dóc község határában, egy hamisítatlan alföldi vidéken volt, amely a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet részét képezi. Ez a verseny az augusztusban megrendezésre kerülő Országos Bajnokság egyik kvalifikációs versenye volt. A lebonyolítás kisebb-nagyobb eltérésekkel, a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága szerint kiírt szabályzat szerint zajlott. Ezen a versenyen a hagyományos helyezések mellett, kvalifikációt lehetett szerezni az Országos Bajnokságra, és megfelelő pontszám elérésével íjász minősítési szintet is lehetett meglőni.

Eredmények:
Zoboki Csenge: 2. helyezés mini kategóriában vadászíjjal, 343 pontot lőve a kvalifikációt teljesítette és III-as minősítési szintet szerzett.
Kovács Máté: 3. helyezés kadet kategóriában modern anyagú történelmi íjjal, 416 ponttal a
kvalifikáció teljesítette és II-es minősítési szintet ért el.
Bicskeiné Csányi Mária: 3. helyezés senior kategóriában modern anyagú történelmi íjjal, 349 ponttal a kvalifikációt teljesítette és II-es minősítési szintet ért el.
Zoboki Botond Zorán: 5. helyezés kadet kategóriában modern anyagú történelmi íjjal, 301 pontot lőtt.
Balanyi Sándor: 6. helyezés felnőtt kategória vadászíjjal, 498 ponttal a kvalifikáció teljesítve, III-as minősítési szintet lőtt.
Szeibert Imre: 18. helyezés felnőtt kategória modern anyagú történelmi íjjal, 453 ponttal a kvalifikáció teljesítve, III-as minősítési szintet lőtt.
Csányi József: 19. helyezés felnőtt kategória modern anyagú történelmi íjjal, 452 ponttal a kvalifikáció teljesítve, III-as minősítési szintet ért el.
Kovács László: 30. helyezés felnőtt kategória modern anyagú történelmi íjjal 338 ponttal a középmezőnyben végzett.

2020. június 28-án Kovács Máté képviselte a Koppányokat Mezőberényben a Dél-Alföldi Régió 2020 évi. 3 D versenysorozatának 1 fordulóján. Máté ezen a versenyen a nagy hőség ellenére, kiegyensúlyozottan tudott lőni, így magabiztosan vívta ki a jogot és állhatott a dobogó legfelső fokára.

2020. július 5-én a Szegedi Sztttyaföldön mérkőztek meg a Koppányok, a Dél-Alföldi Régió 2020. évi Történelmi versenysorozatának 1 fordulóján. Az íjászversenyt a Szegedi Szittya Hagyományőrző Íjászegyesület szervezte, Zsombón a Rabi majorban. MÍSZ érvényes Történelmi és egyben a DAR történelmi VS versenyszabályzatának megfelelően zajlott a szabadtéri megmérettetés. A Zsombói Rabi-major versenyeihez hűen rekkenő meleg volt és kellemes hangulat uralkodott a jól megépített pályán. Hat Koppány íjász képviselte Kiskunfélegyházát, és a hatból öten szépen csillogó éremmel tértek haza.

Eredmények:
Legszebb eredményt Dinnyés Gyula érte el 505 ponttal a dobogó legfelső fokára léphetett fel senior kategóriával vadászreflex polcos íjával.
Szeibert Imre, modern pusztai felnőtt kategóriában, 423 ponttal harmadik helyezett lett.
Balanyi Sándor 422 pontot lőtt felnőtt kategóriában vadászreflexel, a középmezőnyben végzett.
Fekete Katica gyermek kategóriában 374 ponttal, második helyezett lett modern pusztai íjjal. Zoboki Csenge vadászreflexel ifjusági kategóriában, 346 ponttal a dobogó legfelső fokára állhatott.
Bicskeiné Csányi Mária senior kategóriában, 328 ponttal, modern pusztai íjjal második helyezést ért el.
A fenti versenyek természetesen a vonatkozó járványügyi előírások betartásával zajlottak.

A felkészülés továbbra is folyamatos a Koppányoknál, az elkövetkező időszakban sok verseny és program áll előttük. Augusztusban a Kurultájra, az augusztus 20-ai városi rendezvényre és az Országos Bajnokságra is nagy gonddal készülünk, hiszen ezek fedik egymást.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 09:23, péntek | Helyi sport

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly létrehozta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA).

2020. December 22. 12:42, kedd | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Ebben az évben is értékelte munkásságát a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület. Rendhagyó évet, rendhagyó versenyszezont zártak a Koppányok, és bizakodva néznek a 2021-es év felé.

2021. Január 28. 09:59, csütörtök | Külföld

A világon már 100,8 millió a fertőzöttek száma

A világon 100 852 176 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 173 965, a gyógyultaké 55 745 011 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint.

2021. Január 28. 08:58, csütörtök | Belföld

Meghalt 93 beteg, 1569-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 93, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1569 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.