Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2020. Január 07. 19:45, kedd | PR

Könyvtár a zsebben

Könyvtár a zsebben

A december nem szólhat másról, mint az ünneplésről és az egész éves fáradalmak kipihenéséről. Egy utolsó, nagy év végi roham a munkában, aztán jöhet a jól megérdemelt nyugalom.

De nem érdemes a kiégés szélén lavíroznunk, szakítsunk időt lazításra a rohanó hétköznapokban is.

A relaxációra mindenkinek megvan a saját receptje. Egyesek passzívabb, míg mások aktívabb módszerekhez folyamodnak, vérmérséklettől függően. A karácsonyi időszakban jót tehet, ha kimozdulunk a négy fal közül, feltöltődünk élményekkel, belevetjük magunkat a vásári forgatagba, vagy csak csodáljuk a város fényeit egy kávézó ablakai mögül. Fontos, hogy ki tudjuk kapcsolni kicsit agyunk azon részét, mely alapesetben a munkán pörög és hódoljunk az élvezeteknek. Ebben régóta nagy segítségünkre lehet egy-egy jó könyv, amin keresztül új világokba zarándokolhatunk el, bárhol is legyünk, kiléphetünk a hétköznapok szürkeségéből.
A modern technológia már ezen a téren is nagy hasznunkra válhat. Bár megoszlanak a vélemények és a nyomtatott könyv a mai napig nagyon fontos formátum, egyre többször találkozhatunk annak „sűrített” verziójával, az e-book olvasóval. Tegyük félre a kérdést, hogy nyomtatott, vagy elektronikus és vegyünk inkább egy sor olyan tényezőt, melyek az e-könyv olvasók mindennapi praktikumát támasztják alá.

Elérhető verziók

Az először megjelenő modellek az úgynevezett e-ink (e-tinta) technológiát és a papírszerű hátteret hozták be a köztudatba. Ezeknek köszönhetően az eszközön megjelenített kép gyakorlatilag leképezte egy nyomtatott könyv látványát és azt az érzetet adta, hogy a hagyományos módon olvasunk, még ha a lapozás az érintőképernyőnek köszönhetően jóval egyszerűbb is volt. Emellett pedig a látásunkkal is kíméletesebben bánt, a szem számára megnyugtatóbb volt a használat. A trendek azonban diktálnak, így mára ugyanúgy elérhetőek az újabb technológiák. A LED kijelzők szintén egy energiatakarékos és látásbarát opciót kínálnak. Az egyik leghasznosabb ötlet azonban a háttérvilágítás bevezetése, hiszen ezzel nincs többé szükség más megvilágításra, az e-book olvasó sötétben is gond nélkül használható.


E-book kínálat
A nyomtatott könyvek piaca hatalmas. Akár boltokban járunk, könyvtárban, vagy az online térben, rengeteg lehetőség közül válogathatunk. Az e-könyvek kínálata is folyamatos bővülésben van. És ami a legfontosabb: az instant elérhetőség. Elég megvásárolnunk az adott könyvet e-formátumban és máris olvashatjuk. Amellett, hogy pl. az Amazon égisze alá tartozó Kindle e-book olvasók esetében az Amazon saját boltjából vásárolhatunk, közvetlenül az eszközünkről, a nagyobb könyvesboltok webshopjai is jellemzően rendelkeznek az adott könyv fizikai és e-book formátumával is. Nem kell tehát felkerekednünk és az üzletekben böngésznünk, vagy napokat várnunk a futárra, míg kiszállítja a rendelésünket. Pár kattintás és máris kezdődhet a kaland.

Méret

Nincs is szükség különösebb magyarázatra. Ki ne vágyna pl. egy nyaralás alatt arra, hogy több száz könyv elférjen a bőröndben? Az e-book olvasók kompakt mérete hihetetlen tartalommal társul. Csak dobjuk be a táskánkba, vagy vágjuk zsebre, és több heti olvasnivalót hordhatunk magunknál minden nap.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 19:59, szerda | PR

Tippek és trükkök a professzionális nyomtatási eredményhez

Minőségi tonerek segítségével könnyebb home office-ból dolgozni

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 23. 18:08, hétfő | PR

Mire jók a fenőkövek?

Ha megtaláltuk a tökéletes kést, ami megkönnyíti a konyhai vagy a ház körüli munkát, már csak arra kell figyelnünk, hogy az mindig éles maradjon.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.