Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2020. Augusztus 06. 09:19, csütörtök | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Könyvbemutatót és kézihajtányversenyt rendeznek Bugacon a hétvégén

Könyvbemutatót és kézihajtányversenyt rendeznek Bugacon a hétvégén

A program augusztus 8-án 10 órakor kezdődik.

Bugacon a Vasúttörténeti Alapítvány szervezésében mutatják be 2020. augusztus 8-án, szombaton, a bugaci Rigó József Művelődési Házban a „100 éve épült a Galambos-Bugac közötti kisvasút"-ról szóló hiánypótló könyvet.

A program 10 órakor kezdődik, melyen többek között az alapítvány gyűjteményéből a Kecskeméti Kisvasút és az ott közlekedett „Bugaci Kispöfögő" gőzmozdony által vontatott nosztalgiavonatok történetéről, relikviáiból, dokumentációiból, fényképeiből összeállított vasúttörténeti kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők.

A Művelődési Ház színháztermében a könyvbemutató előadásait hallgatják meg a jelenlévők. A kiadványt - amely az alapítvány gondozásában jelent meg - Selymesi Sándor nyugdíjas vasutas írta.

A bugaci állomáson 12 órakor kezdődik a különböző helyről származó szervezetek, és magánszemélyek birtokában lévő vasúti hajtányok parádéja és bemutatása a leendő „Kiskunsági hajtánypálya" projekt ismertetése keretében. A projekt ismertetését követően a vendégek kézihajtányversenyt rendezhetnek az állomás vágányain.

Kép: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 08:35, szerda | Helyi

Bővítette kiskunmajsai telephelyét és kapacitását a Grape-Vine Kft.

Az elmúlt három évben a fejlesztések keretében kiskunmajsai telephelyükön felépült egy tárolásra és borpalackozásra használt csarnoképület.

2020. Szeptember 22. 15:31, kedd | Helyi

Számos érmet bezsebeltek a félegyházi erőemelők

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa és Elit Show-t a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

2020. Szeptember 22. 10:58, kedd | Helyi

Délután megkezdődik a csillagászati ősz

Kedden 15.30-kor csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Szeptember 21. 10:18, hétfő | Helyi

Kötelező a szájmaszk viselése

A Kormány döntésének megfelelően 2020. szeptember 21-től, hétfőtől a polgármesteri hivatalba ügyintézés céljából kizárólag az orrot és szájat eltakaró maszkban lehet belépni.