Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2019. November 12. 15:57, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Könnyebben intézhetjük bírósági ügyeinket

Könnyebben intézhetjük bírósági ügyeinket

A Bíróság.hu honlapon Bírósági iránytű néven animációs filmsorozatot indítottak, amelyben a jogi ügyekben érintettek számos fontos információhoz jutnak az ügyintézéshez.

A sorozat új részében az ügyfélsegítő és ügyfélközpontok munkájáról volt szó.

Ügyfélsegítő és ügyfélközpontok minden járásbíróságon működnek, a nyitvatartásról az interneten lehet tájékozódni, ahol még időpontot is lehet foglalni.

Az illeték kifizetésére a helyszínen, illetve interneten is van mód a bírósági fizetési portálon keresztül. Az eljárási illeték megfizetésére költségkedvezményt is lehet kérni, a szükséges igazolásokat az ügyfélsegítő és ügyfélközpontban lehet leadni.

Az ügyintézéshez személyazonossági igazolványra és lakcímkártyára van szükség, illetve meghatalmazásra, ha másvalaki helyett járunk el.

Az ügyfeleknek lehetőségük van jogi képviselő segítségét igényelni, az ügyintéző egy nyomtatványon rögzíti ezt az igényt. Jogi segítséget az ügyfélsegítő nem adhat, ezt az ügyfelek a jogi segítségnyújtó szolgálattól kérhetnek.

Az ügyfeleknek lehetőségük van folyamatban lévő ügyekben is információkat kérni, és lehetőség van beadványt benyújtani, az iratokba betekinteni, illetve iratmásolatot kérni.

Az ügyféltérben az ügyfelek tájékozódhatnak az eljárások menetéről, valamint a bíróságok központi internetes címét is felkereshetik.

Az animációs rövidfilmben elhangzott, hogy a bírósági szervezet ügyfélközpont-hálózata folyamatosan bővül. Nagy könnyebbséget jelent a jogi ügyek intézésekor, hogy az ügyfelek bármelyik ügyfélközpontot felkereshetik, és nemcsak arra a bíróságra mehetnek, ahol az őket érintő eljárás zajlik.

További információk a birosag.hu oldalon érhetők el.

Címkék: bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 21. 13:35, kedd | Helyi

Rekord számú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

2020. Január 21. 11:57, kedd | Helyi

Nem ördögtől való az esti 10 órai evés sem

A kövérség elleni harc azonban nem csak az egyén feladata - vallja a diabetológus szakember.

2020. Január 21. 11:49, kedd | Helyi

Milyen orvosi igazolás kell a jövedelemadó-kedvezményhez?

A személyi kedvezmény a személyi jövedelemadóból vehető igénybe.

2020. Január 21. 11:43, kedd | Helyi

Várják az ajánlásokat a kitüntető díjakra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. /IV. 01./ önkormányzati rendelete alapján – lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására.