Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2019. November 12. 15:57, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Könnyebben intézhetjük bírósági ügyeinket

Könnyebben intézhetjük bírósági ügyeinket

A Bíróság.hu honlapon Bírósági iránytű néven animációs filmsorozatot indítottak, amelyben a jogi ügyekben érintettek számos fontos információhoz jutnak az ügyintézéshez.

A sorozat új részében az ügyfélsegítő és ügyfélközpontok munkájáról volt szó.

Ügyfélsegítő és ügyfélközpontok minden járásbíróságon működnek, a nyitvatartásról az interneten lehet tájékozódni, ahol még időpontot is lehet foglalni.

Az illeték kifizetésére a helyszínen, illetve interneten is van mód a bírósági fizetési portálon keresztül. Az eljárási illeték megfizetésére költségkedvezményt is lehet kérni, a szükséges igazolásokat az ügyfélsegítő és ügyfélközpontban lehet leadni.

Az ügyintézéshez személyazonossági igazolványra és lakcímkártyára van szükség, illetve meghatalmazásra, ha másvalaki helyett járunk el.

Az ügyfeleknek lehetőségük van jogi képviselő segítségét igényelni, az ügyintéző egy nyomtatványon rögzíti ezt az igényt. Jogi segítséget az ügyfélsegítő nem adhat, ezt az ügyfelek a jogi segítségnyújtó szolgálattól kérhetnek.

Az ügyfeleknek lehetőségük van folyamatban lévő ügyekben is információkat kérni, és lehetőség van beadványt benyújtani, az iratokba betekinteni, illetve iratmásolatot kérni.

Az ügyféltérben az ügyfelek tájékozódhatnak az eljárások menetéről, valamint a bíróságok központi internetes címét is felkereshetik.

Az animációs rövidfilmben elhangzott, hogy a bírósági szervezet ügyfélközpont-hálózata folyamatosan bővül. Nagy könnyebbséget jelent a jogi ügyek intézésekor, hogy az ügyfelek bármelyik ügyfélközpontot felkereshetik, és nemcsak arra a bíróságra mehetnek, ahol az őket érintő eljárás zajlik.

További információk a birosag.hu oldalon érhetők el.

Címkék: bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 12:46, péntek | Helyi

Utoljára még elbúcsúztak a félegyházi vágóhídra vitt állatoktól

Ma (július 10-én) transzparensekkel vonultak fel a Hungary Animal Save Mozgalom aktivistái a kiskunfélegyházi Hungary-Meat vágóhíd előtt.

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi

Gazdag programokkal várta a gyerekeket az öko-élménytábor

„Zöldnyomon járunk” címmel öko-élménytábort szervezett a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár felsőtagozatos diákok részére.

2020. Július 09. 13:45, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2020. Július 09. 08:18, csütörtök | Helyi

Idén is lesz Kurultaj

A rendezvény célja a dicső lovasnomád elődökre való közös megemlékezés. A Magyarság legnagyobb hagyományőrző eseményére minden magyar lovas-hagyományőrzőt szeretettel várnak.