Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2018. Április 14. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Konferenciát tartottak a félegyházi nagycsaládosok

Konferenciát tartottak a félegyházi nagycsaládosok

A családi értékek a 21. században címmel ötödik alkalommal rendezett szakmai konferenciát a Kiskunfélegyházi Nagycsaládosok Egyesülete a városi könyvtárban.

A 28 éve működő egyesület azzal a céllal hívta életre a konferenciát, hogy segítsék azon szakemberek munkáját, akik kapcsolatban állnak a nagycsaládosokkal – mondta el la BAON internetes hírportál munkatársának Tarnóczkiné Tünde főszervező, az egyesület elnöke. A védőnők, pedagógusok, gyógytornászok, egészségügyi dolgozók, bölcsődei gondozók előadást hallhattak Gitidiszné Gyetván Krisztina védőnőtől a bababarát kórházak előnyeiről.

Uzsayné dr. Pécsi Rita neveléskutató az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságáról beszélt. Elmondta, napjainkban a házasságok 60 százaléka végződik válással az érzelmi intelligencia hiánya miatt. Pedig az érzelmi intelligencia ugyanúgy fejleszthető – akár felnőttkorban is –, mint az értelmi intelligencia. De a legjobb az lenne, ha már gyermekkorban nagyobb hangsúlyt fektetnének erre a szülők és a szakemberek is. Ezzel szemben a mai iskolarendszer inkább az eredményekre épít, az értelmi intelligenciát fejleszti és háttérbe szorul az érzelmi. Ám, ha a gyerekeket ilyen téren jobban fejlesztenék, akkor később a családok is stabilabb lábakon állnának – hangsúlyozta előadásában a szakember.

A családi krízishelyzetek megoldási lehetőségeiről dr. Kisné Svábi Ildikó tartott előadást. A krízistanácsadó arról beszélt, hogyan éljük meg a családalapítással járó új helyzeteket, új feladatokat. Bendig Borbála mozgásterapeuta pedig a mozgásfejlődés és a tanulási képességek összefüggéseire hívta fel a szakemberek figyelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 11:55, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Május 25. 15:54, szerda | Helyi

Újabb Mezgés siker

Idén tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a helyismereti vetélkedőt, melynek témája ezúttal a Vallási élet Kiskunfélegyházán volt.

2022. Május 25. 09:04, szerda | Helyi

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Ezen a nyáron is elindul a tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity.

2022. Május 24. 15:27, kedd | Helyi

Színvonalas, vidám hangversenyre invitál az Ótemplom plébániája

Június 6-án (Pünkösdhétfőn) 17 órakor hangverseny lesz a plébánia kerti színpadán.