Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 14. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Konferenciát tartottak a félegyházi nagycsaládosok

Konferenciát tartottak a félegyházi nagycsaládosok

A családi értékek a 21. században címmel ötödik alkalommal rendezett szakmai konferenciát a Kiskunfélegyházi Nagycsaládosok Egyesülete a városi könyvtárban.

A 28 éve működő egyesület azzal a céllal hívta életre a konferenciát, hogy segítsék azon szakemberek munkáját, akik kapcsolatban állnak a nagycsaládosokkal – mondta el la BAON internetes hírportál munkatársának Tarnóczkiné Tünde főszervező, az egyesület elnöke. A védőnők, pedagógusok, gyógytornászok, egészségügyi dolgozók, bölcsődei gondozók előadást hallhattak Gitidiszné Gyetván Krisztina védőnőtől a bababarát kórházak előnyeiről.

Uzsayné dr. Pécsi Rita neveléskutató az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságáról beszélt. Elmondta, napjainkban a házasságok 60 százaléka végződik válással az érzelmi intelligencia hiánya miatt. Pedig az érzelmi intelligencia ugyanúgy fejleszthető – akár felnőttkorban is –, mint az értelmi intelligencia. De a legjobb az lenne, ha már gyermekkorban nagyobb hangsúlyt fektetnének erre a szülők és a szakemberek is. Ezzel szemben a mai iskolarendszer inkább az eredményekre épít, az értelmi intelligenciát fejleszti és háttérbe szorul az érzelmi. Ám, ha a gyerekeket ilyen téren jobban fejlesztenék, akkor később a családok is stabilabb lábakon állnának – hangsúlyozta előadásában a szakember.

A családi krízishelyzetek megoldási lehetőségeiről dr. Kisné Svábi Ildikó tartott előadást. A krízistanácsadó arról beszélt, hogyan éljük meg a családalapítással járó új helyzeteket, új feladatokat. Bendig Borbála mozgásterapeuta pedig a mozgásfejlődés és a tanulási képességek összefüggéseire hívta fel a szakemberek figyelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.