Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 17. 08:29, hétfő | Helyi sport
Forrás: baon.hu

Koncz Zsolt Félegyházán folytatja

Koncz Zsolt Félegyházán folytatja

Nemrég röppent fel a hír, hogy Koncz Zsolt távozik a Kecskeméti LC megyei első osztályú csapatától, a megyeszékhelyen ugyanis az egyik fő irányelv a fiatalítás.

Koncz Zsolt azonban nem so­káig maradt labdarúgás, illetve csapat nélkül, hiszen személyében máris a – szintén megye egyes – Kiskunfélegyházi HTK új játékosedzőjét tisztelhetjük. Szűkebb pátriájában, Szentesen értük utol a védőt, aki tagja volt annak a KTE-nek, amely tíz évvel ezelőtt kivívta az NB I-es tagságot - írta a baon.hu.

– Ön a téli felkészülés alatt érkezett Kecskemétre. A tavaszi idény derekán a klub honlapjának elmondta, hogy a télen szóban már elkötelezte magát Félegyházára, ezt követően mégis a Kecskemétet választotta, mivel Némedi Norbert hívásának nem tudott ellenállni, és emiatt őszinte bánatára megszakadt a barátsága Keresztesi Zoltánnal, a félegyházi csapat szponzorával. Ezek szerint ez a barátság helyreállt?
– Igen. Zoltán, akit van szerencsém a barátomnak nevezni, valóban neheztelt rám egy darabig, azt kell mondjam, hogy a körülményeket tekintve érthető módon, ám aztán idővel megértette, hogy miért döntöttem így. Belátta, hogy valóban nehéz lett volna nemet mondani a volt csapatomnak, így aztán a kapcsolatunk idővel rendeződött, magyarán már a tavasz folyamán kibékültünk, nem csak most, amikor újra szabaddá váltam.

– Így utólag mi a véleménye? Megérte a télen inkább Kecskemétet választani? Végül is a cél, azaz a bajnoki cím megnyerése nem teljesült.
– Igen. Tudtam, hogy nagy feladat vár ránk, tisztában voltam az elvárásokkal, és úgy éreztem, hogy képesek vagyunk a célt elérni. Nem is sok hiányzott ehhez, a sorsunk majdnem végig a saját kezünkben volt, nem az elszántságunkon, az akaratunkon múlt, hogy nem sikerült megnyernünk a bajnokságot. Nagyszerűen éreztem magam Kecskeméten, újra futballistának éreztem magam, az ott töltött idő, a játék minden percét élveztem. Jó szellem alakult ki Kecskeméten, rendeződni látszik a klub anyagi helyzete is, úgyhogy biztatóak a megyeszékhelyen a kilátások, és meg is érdemli a város, hogy újra visszakerüljön a magyar futball térképén az őt megillető helyre.

– Szentesi lévén feltételezem, hogy jól ismeri a Kiskunfélegyháza jelenlegi keretét.
– Igen, így van, korábban többekkel játszottam is együtt, az idősebbekkel, a fiatalokat azonban egyáltalán nem ismertem. Nem véletlenül használom a múlt időt, hiszen néhány edzést már megtartottam, és így kijelenthetem, hogy ígéretes kis társaság állt össze itt, Félegyházán. Én egyébként csak edzőnek szerettem volna jönni, de kiderült, hogy igényt tartanak a játékomra is. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy bánom.

– Van-e változás a keretben a tavalyihoz képest?
– Jelentős változások nincsenek. Egy érkezőről tudok beszámolni, ősztől Csurka Ádám a Félegyházát erősíti. Csurka Ádám játszott Kecskeméten, aztán Cegléden, a legutóbb pedig Tiszakécskén, és azért jött hozzánk, mert itt tudja a civil életét a labdarúgással ideálisan összeegyeztetni. Ez nálunk kulcsszó egyébként, hiszen itt mindenki munka után focizik, a sportág iránti szeretetből játszunk. Ez természetesen – a célok kitűzése tekintetében – jelent bizonyos korlátokat is, de megvan az előnye is, hiszen így tud igazán összekovácsolódni egy közösség. A keretre visszatérve, egy-két érkező még lehetséges, hogy lesz.

– Mi a vezetőség, és mi az ön célja a következő idényben?
– A vezetőség és az én céljaim egybeesnek. Én – egyébként is maximalista lévén – azt tudom mondani, hogy a felnőtt csapattal mindenképpen a dobogón szeretnénk végezni. Ehhez a keret adott, ugyanakkor a másodlagos célunk az, hogy minél több fiatalt építsünk be a csapatba. Nos, az első néhány edzés tapasztalata alapján kijelenthetem, hogy van bennük potenciál. És ez, mármint hogy igyekszünk a saját nevelésű fiatalokhoz nyúlni, nemcsak az előttünk álló idényre vonatkozik, hanem úgy általában véve ez az az út, amit járni szándékozunk. Célunk, hogy ne csak a felnőtt gárda végezzen dobogós helyen, hanem lehetőleg az összes korosztályos csapatunk minél előbb végezzen a tabellán. Reménykedünk abban, hogy minél több jó játékost tudunk kinevelni, és ha lesznek olyanok, akik akár a kecskeméti Akadémia, akár a tiszakécskei vagy a kecskeméti, vagy még magasabb szinten játszó klub színeiben öregbítik Kiskunfélegyháza, illetve Bács-Kiskun megye hírnevét, arra mi büszkék leszünk.

– Mikor kezdték meg a csapattal a felkészülést?
– Az elmúlt hét csütörtökén tartottuk az évadnyitónkat, utána megkezdődtek az edzések is. A tréningek a szerda, péntek, szombat ritmusban folynak, hamarosan a szerda és a szombat az edzőmérkőzések napja lesz. Sok időnk nincs a finomhangolásra, hiszen augusztus másodikán már elindulnak a megyei kupaküzdelmek, majd tíz napra rá a bajnokság.

Koncz Zsolt nagypályás labdarúgói játékospályafutása:

Szentes TE 2003
Kecskeméti TE 2003–2004
Szentes TE 2004–2005
Orosháza FC 2005–2008
Kecskeméti TE 2008–2011
Ceglédi VSE 2011–2013
CEVASPORT 2013–2015
Szentesi Kinizsi 2015–2017
Kecskeméti LC 2017
Kiskunfélegyháza 2017–

foto: kesport.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.