Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2021. Június 16. 13:52, szerda | PR

Kompresszor alkatrészekkel a hosszútávú működésért

Kompresszor alkatrészekkel a hosszútávú működésért

A kompresszorokat sok más eszközhöz hasonlóan hosszútávú és strapabíró használatra tervezték. Az élettartam persze típusonként eltérhet és az igénybevétel mértéke sem mindegy.

Meghibásodás esetén nem muszáj új készüléket vennünk, néhány alkatrész cseréje gazdaságosabb megoldást jelent. Emellett a felhasználási kör is bővíthető velük.

A kompresszorok felépítése

A légsűrítő berendezések alapvetően kifejezetten egyszerű felépítéssel rendelkeznek. Hajtásuk jellemzően motorikusan történik, melyet a fejlettebb csavarkompresszorok esetén egy villanymotor végzi. A lényeg, a levegősűrítés a kompresszor típusától függően dugattyúval, orsókkal, csúszólapátokkal vagy más egyéb alkatrészekkel történik. A készülékek hűtése/kenése olajjal történik, így sok esetben szűrőt is találunk a kompresszor alkatrészei között.

Beszéljünk bármilyen működési elvről is, a berendezések alapvető felépítése nagyrészt megegyezik, így a szükséges alkatrészek is hasonlók. A kompresszorok természetesen minden alap alkatrésszel felszerelve kerülnek le a gyártósorról, ám a hosszútávú működés érdekében nem árt, ha tartunk készleten pár kiegészítőt. Ezek nem csak meghibásodás esetén jöhetnek jól, hanem kiegészítőként, segédeszközként is jó szolgálatot tehetnek.

A hajtás és a tisztántartás

A berendezések működtetéséért felelős motorok lényegében az egész rendszer hajtóerejét adják, nélkülük létre sem jöhetne a levegő sűrítése és szállítása. Épp ezért, ha a motor meghibásodik, a készülék használhatatlanná válik. A kompresszor alkatrészei között tehát nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a különféle motorok. Azok meghibásodása esetén joggal gondolhatnánk arra, hogy a teljes készülék cseréje szükséges, ugyanakkor szerencsére cserélhető alkatrészekről van szó. A szaküzletek kínálatában kedvező áron érhetők el cseremotorok.

A sűrített levegő előállítása és használata során elengedhetetlen, hogy a produktum tiszta és olajmentes legyen. Ez még fokozottabban igaz az olyan speciális felhasználási területeken, mint amilyen a fogászat is, ahol jellemzően már eleve olajmentes készülékeket használnak. Olyan helyeken is szükséges lehet azonban a tiszta sűrített levegő előállítása, ahol az olajmentes készülékek nem jöhetnek szóba. Többek között ezért is tölt be előkelő státuszt a kompresszor alkatrészei között az olaj- vagy épp a vízszűrő.

Szabályozott nyomás és hasznos kiegészítők

Bizonyos felhasználási területeken fontos, hogy a nyomás értéke állandó legyen, ehhez pedig nélkülözhetetlen egy nyomásszabályzó alkalmazása. Ez a fajta kompresszor alkatrész sok esetben eleve a készülék része, ugyanakkor adott esetben utólag is beépíthető. Egy nyomásszabályzó talán nem tartozik azon alkatrészek közé, melyet feltétlenül raktáron kell tartanunk, ugyanakkor jó szolgálatot tehet, ha precízen vezérelt nyomásra van szükségünk.

A mechanikus kompresszor alkatrészek mellett persze számos olyan egyszerűbb kiegészítőt is találunk a piacon, melyek a készülékek bekötését és használatát egyszerűsítik le, vagy épp fogyóanyagok. Előbbi esetben számos szűkítő és gyorscsatlakozó érhető el, de ide sorolhatók a spirálcsövek és a tömlővégek is, melyek pl. tisztítási munkáknál is hasznosak lehetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 11. 12:18, vasárnap | PR

Végre jöhetnek az új filmek!

Ha te is sorozatimádó vagy és alig várod a kedvenc filmed következő részét, fellélegezhetsz. Úgy néz ki, hogy végre normalizálódik a szinkronizálás helyzete Magyarországon.

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.