Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Augusztus 09. 09:35, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Komplex technológiai fejlesztés a Rollsped Kft-nél

Komplex technológiai fejlesztés a Rollsped Kft-nél

Szeptember elejére lezárul a Rollsped Kft-nél a GINOP PLUSZ -1.2.1-21-2021-03117-es azonosítószámú, logisztikai szolgáltatásnyújtásához kapcsolódó, komplex technológiai fejlesztés.

Szűcs-Szabó Sándor, a ROLLSPED Kft. ügyvezetője augusztus 8-án sajtótájékoztató keretében számolt be lapunknak a vállalkozás telephelyén végzett fejlesztésekről. A projektzáró rendezvényen tiszteletét tette Csányi József polgármester is.

A Rollsped Kft. 30 éves múltra visszatekintő nemzetközi cég. Ügyvezetőjének, Szűcs-Szabó Sándornak kb. 4-5 évvel ezelőtt fordult meg a fejében, hogy nem csak nemzetközi dolgokban kellene gondolkodni, hanem a belföldi fuvarozásban és logisztikában is. Elkezdték az 1-2 raklapos logisztikai szolgáltatásukat, hiszen tudták, hogy ebből hiány van az országban és nincs terítőhálózat sem. 3-4 év alatt jutottak el oda, hogy havi 4-5 ezer raklapot mozgattak már. Ekkor kezdtek el azon gondolkodni, hogy kellene egy olyan csarnok, amely ezt a tevékenységet kiszolgálná a kor követelményeinek megfelelően. A fő cél tehát az volt, hogy egy olyan infrastruktúrával rendelkező csarnokot hozzanak létre, ami megállja a helyét nemcsak most, hanem a jövőben is. Sikerült hozzá nyerniük egy technológiai pályázatot is, mely kimondottan a logisztika fejlesztésére és annak elősegítésére íródott.

A projekt keretében a már meglévő irodaházat, kamionmosót, szervízt, kamionparkolót magában foglaló telephelyen egy új logisztikai raktárcsarnokot építettek fel. A kiváló infrastrukturális adottságokkal rendelkező, a Kiskunfélegyházi Ipari Park területén fekvő bázison felépülő csarnokban raktárterület, irodai- és szociális helyiségek kerültek kialakításra.
Eszközbeszerzés keretében a csarnokba rugalmasan alakítható, igény esetén egyszerűen áttervezhető, a rendelkezésre álló helykapacitás kihasználását maximálisan biztosító soros raklapos állványrendszer beszerzése valósult meg, melynek kiszolgálásához anyagmozgató eszközök (összesen 8 db különféle, az ellátandó feladatokhoz illeszkedő felépítésű és teljesítményű targonca) került megvásárlásra.

A társaság telephelyének jelentős bővítése szükségessé tette az infokommunikációs, informatikai rendszer bővítését is, amihez kapcsolódóan 6 db új laptop került beszerzésre, továbbá üzleti felhőszolgáltatás keretében kontrolling és döntéstámogató, beszerzési-logisztikai és munkafolyamat-irányítási rendszer kialakítása valósul meg a logisztikai folyamatok hatékony, a rendelkezésre álló materiális és humánerőforrások optimális kihasználása érdekében.

Az új épület villamosenergia hálózatának környezetileg fenntartható táplálásához napelemes rendszer, a csarnok fűtési-hűtési hálózatához levegő-víz rendszerű hőszivattyú rendszer került csatlakoztatásra.

Az egész beruházás 750 millió forint költségvetéssel indult. A gazdasági válság azonban átírta a terveket. Pályázati forrásból 314 millió forintot nyertek hozzá, a többit hitelből és önerőből teremtették elő – tudtuk meg Szűcs-Szabó Sándortól, aki beszámolójának zárásaként köszönetet mondott a kivitelezést végző Bács-Szinkron Kft-nek és Szabó Csaba tervezőnek a rugalmas hozzáállásért és a precíz munkáért.

Csányi József polgármester szintén elismeréssel szólt a beruházásról. Beszédében örömét fejezte ki, hogy Félegyházának van egy olyan vállalkozói vasmagja, mely nagyon régóta a városunk gazdasági életét erősíti és folyamatosan itt megvalósítandó beruházásokban, fejlesztésekben gondolkodik.

- Ez városunk gazdaságának mindenképpen előnyös, hiszen ezek a termelő cégek itt is fizetnek adók. Ezért az önkormányzat ezidáig mindent megtett, hogy ez a lokálpatriotizmus, ez a habitus fennmaradjon ezekben a vállalkozókban. Szűcs-Szabó Sándor példaértékű személyként képviseli ezeket a vállalkozókat és ezt a szektort. Követendő példát mutatott azzal, hogy egy félegyházi vállalkozó beruházó, félegyházi tervezővel tervezteti meg és szintén félegyházi vállalkozásra bízza a kivitelezést is. Ez a lehető legoptimálisabb kooperáció, ami a város történetében megvalósulhatott. A Rollsped Kft. 30 éve jól működő gazdasági vállalkozás. Ez idő alatt bebizonyították, hogy milyen lojálisak Félegyházához és milyen lehetőségek rejlenek városunkban, csakúgy mint az Integrál Zrt., a Félegyházi Pékség, a P&P Pékség, az IBV Kft., a Kunplast Karsai Zrt. és még sorolhatnám tovább azokat a vállalkozásokat, melyek folyamatosan itt fejlesztenek és bővítik tevékenységüket, kapacitásukat – mondta Csányi József polgármester, végezetül pedig gratulált ehhez a kiváló teljesítményhez mindannyiuknak, kiváltképpen Szűcs-Szabó Sándornak a szóban forgó projekt megvalósításához.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)