Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2019. Május 10. 13:14, péntek | Helyi
Forrás: OMSZ

Komor hétvége jön

Komor hétvége jön

Májusi eső aranyat ér - tartja a közmondás, amely alapján arra következtethetünk, hogy az idei tavasz utolsó hónapjában hihetetlen gazdagságra teszünk szert országszerte, főleg a nyugati megyékben.

Az mindenesetre biztos, hogy az elkövetkező időszakban sok csapadékra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma sok napsütésre készülhetünk, kivéve az északkeleti határ környékét, ahol helyenként erősen felhős az ég. Délután már országszerte előfordulhat zápor, helyenként zivatar, mindemellett elsősorban az Észak-Dunántúlon, a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben van kilátás csapadékra. Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A nappali csúcshőmérséklet 17-22 Celsius-fok között alakul, de északkeleten ennél hűvösebb is lehet.

Hajnalra párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet, szombat reggeltől azonban ismét nagyrészt napos időre számíthatunk. Nyugat felől lassan megnövekszik a fátyolfelhőzet, délutántól pedig nyugaton meg is vastagszik a felhőréteg. Késő délutántól a Dunántúl nyugati részén egyre nagyobb területen várható eső, záporeső, miközben helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között várható.

Vasárnapra ismét zordabbá válik az időjárás. A Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Keleten szakadozott, vékonyabb felhőzet valószínű, egyben kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye is. A Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél, keletebbre élénk északkeleti szél várható. Az ország keleti felében akár 23 fokig is melegedhet a levegő vasárnap napközben, a nyugati tájakon viszont 11 fok körüli csúcsra kell készülni.

A jövő hét elején sem várható érdemi változás, marad az esős, borús idő, miközben a nyugati tájakon még hétfőn és kedden is csak nagyjából 10 fokig emelkedik majd a hőmérő higanyszála a nappali órákban. Keleten ennél még éjszaka, illetve hajnalban is enyhébb lesz az idő.

Címkék: esős, párás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.