Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Április 24. 16:29, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Komolyan vették az életmentést

Komolyan vették az életmentést

Április 24-én tartották az Elsősegélynyújtó Verseny városi fordulóját a József Attila Általános Iskolában.

A Magyar Vöröskereszt szervezésében évtizedek óta rendeznek elsősegélynyújtó versenyt. A szervezést maga a Vöröskereszt fogja össze, de a szakmai segítséget a Mentőszolgálat biztosítja minden verseny alkalmával – tudtuk meg dr. Sinkó Melindától. A doktornő Csizmadia Anita mentőtiszt nevét külön kihangsúlyozta, mondván évről-évre óriási segítséget nyújt mind a felkészülésben, mind pedig a verseny lebonyolításban. Megemlítette még a Védőnői Szolgálat munkatársainak technikai segítségét, akik a különböző helyszíneken biztosítják a zsűrizést.

A 2018. évi városi megmérettetésen részt vevő diákokat elsőként Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető köszöntötte:

- A bajba jutott társainknak nyújtott fizikális segítség és az életmentés emberi kötelességünk. Örömmel tölt el bennünket, hogy 11 iskola csapata jelent meg a versenyen, valamint az is, hogy középiskolások is megmérettetik magukat – mondta az igazgatónő.

A versenyen a Móra Ferenc Gimnázium imitátorai 6 helyszínen biztosítják a sérültek élethű megjelenítését, melyeken 5 perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy felállítsák a diagnózist és az alapján ellássák a sérülte(ke)t. Emellett természetesen elméleti feladatlapon is számot kellett adniuk tudásukról a fiataloknak.

A legeredményesebb középiskolai, valamint általános iskolai csapatnak pedig lehetősége nyílik Bajára utazni a Megyei Elsősegélynyújtó Versenyre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).