Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2013. Április 17. 14:09, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Költészet napi szavalóverseny

Költészet napi szavalóverseny

A Constantinum az idén is megrendezte a Költészet Napi Szavalóversenyét az általános iskolák felső tagozatosai, illetve a középiskolás diákok számára.

A Constantinum az idén is megrendezte a Költészet Napi Szavalóversenyét az általános iskolák felső tagozatosai, illetve a középiskolás diákok számára. A kitűnően előkészített és megrendezett eseményen bármely magyar költő szabadon választott istenes versével, és bármely XX-XXI. századi magyar költő szabadon választott tetszőleges témájú versével lehetett nevezni.
Örvendetes volt látni a sok indulót, hiszen az I. kategóriában 17-en, míg a másik kategóriában 13-an mérették meg magukat. Az általános iskolás korosztályúak közül első lett a KÖÁI Dózsa Általános Iskola tanulója, Zámbó Vanessza, második lett a constantinumos Almási Emerencia, a dobogó harmadik fokára Fekete Ágnes, a Móra Ferenc Gimnázium 7/E osztályos tanulója állhatott fel. A középiskolás kategóriában az I. helyezést a mórás Barna Pap Bianka (9/E) érte el, a II. helyet megosztva két diák, a mórás végzős Gulyás Eszter (12/E), valamint a PG-s Kovács Ferenc érte el, míg harmadik lett Ízer Klaudia, a Constantinum diákja. A mórás diákok a „Beszélni nehéz!” diákkör tagjai voltak, akiket Dr. Borbélyné Szabó Katalin körvezető készített fel.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 07:40, csütörtök | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért

A tervezettek szerint halad és következő szakaszába lépett a KISOSZ és a COOP Bács-Kiskun Megyei Szövetsége által vezetett Európai Uniós támogatással megvalósuló GINOP-5.3.5-18-2020-00184 azonosító számú projekt.

2021. Június 16. 09:42, szerda | Helyi

Kisujjukban van a lovász szakma

Tizenhárman tettek sikeres lovász vizsgát az elmúlt héten a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában.

2021. Június 15. 10:03, kedd | Helyi

Abonyi Imre Emlékverseny, Nemzeti és Nemzetközi Fogathajtó Verseny Bugacon

Több, mint 20 év után, 2021. június 17-20. között kerül megrendezésre az ABONYI IMRE EMLÉKVERSENY, NEMZETI ÉS NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Bugacon, a Bugaci Csárda melletti Kurultaj rendezvényterületen.

2021. Június 14. 16:31, hétfő | Helyi

Nyári programok Kiskunfélegyházán

Színes programokkal vár Mindenkit Kiskunfélegyháza a nyáron.