Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2013. Április 17. 14:09, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Költészet napi szavalóverseny

Költészet napi szavalóverseny

A Constantinum az idén is megrendezte a Költészet Napi Szavalóversenyét az általános iskolák felső tagozatosai, illetve a középiskolás diákok számára.

A Constantinum az idén is megrendezte a Költészet Napi Szavalóversenyét az általános iskolák felső tagozatosai, illetve a középiskolás diákok számára. A kitűnően előkészített és megrendezett eseményen bármely magyar költő szabadon választott istenes versével, és bármely XX-XXI. századi magyar költő szabadon választott tetszőleges témájú versével lehetett nevezni.
Örvendetes volt látni a sok indulót, hiszen az I. kategóriában 17-en, míg a másik kategóriában 13-an mérették meg magukat. Az általános iskolás korosztályúak közül első lett a KÖÁI Dózsa Általános Iskola tanulója, Zámbó Vanessza, második lett a constantinumos Almási Emerencia, a dobogó harmadik fokára Fekete Ágnes, a Móra Ferenc Gimnázium 7/E osztályos tanulója állhatott fel. A középiskolás kategóriában az I. helyezést a mórás Barna Pap Bianka (9/E) érte el, a II. helyet megosztva két diák, a mórás végzős Gulyás Eszter (12/E), valamint a PG-s Kovács Ferenc érte el, míg harmadik lett Ízer Klaudia, a Constantinum diákja. A mórás diákok a „Beszélni nehéz!” diákkör tagjai voltak, akiket Dr. Borbélyné Szabó Katalin körvezető készített fel.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 17:04, szerda | Helyi

Mi vár ránk a növényi fehérjén túl?

Rovarok, mint alternatív fehérjeforrások...

2021. Szeptember 22. 16:34, szerda | Helyi

Beköszöntött a csillagászati ősz

Szeptember 22-e az őszi nap-éj egyenlőség napja, amikor éppen olyan hosszú a nappal, mint amilyen hosszú az éjszaka, majd egyre hosszabbak lesznek az éjszakák.

2021. Szeptember 22. 16:18, szerda | Helyi

Városi tanévnyitó

Kiskunhalasra látogatott el a kiskunfélegyházi bűnmegelőzési előadás.

2021. Szeptember 22. 16:01, szerda | Helyi

Magyarország önellátó lehet tojásból

Az agrárfejlesztési támogatásoknak köszönhetően Magyarország önellátóvá válhat tojásból