Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2013. Április 17. 14:09, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Költészet napi szavalóverseny

Költészet napi szavalóverseny

A Constantinum az idén is megrendezte a Költészet Napi Szavalóversenyét az általános iskolák felső tagozatosai, illetve a középiskolás diákok számára.

A Constantinum az idén is megrendezte a Költészet Napi Szavalóversenyét az általános iskolák felső tagozatosai, illetve a középiskolás diákok számára. A kitűnően előkészített és megrendezett eseményen bármely magyar költő szabadon választott istenes versével, és bármely XX-XXI. századi magyar költő szabadon választott tetszőleges témájú versével lehetett nevezni.
Örvendetes volt látni a sok indulót, hiszen az I. kategóriában 17-en, míg a másik kategóriában 13-an mérették meg magukat. Az általános iskolás korosztályúak közül első lett a KÖÁI Dózsa Általános Iskola tanulója, Zámbó Vanessza, második lett a constantinumos Almási Emerencia, a dobogó harmadik fokára Fekete Ágnes, a Móra Ferenc Gimnázium 7/E osztályos tanulója állhatott fel. A középiskolás kategóriában az I. helyezést a mórás Barna Pap Bianka (9/E) érte el, a II. helyet megosztva két diák, a mórás végzős Gulyás Eszter (12/E), valamint a PG-s Kovács Ferenc érte el, míg harmadik lett Ízer Klaudia, a Constantinum diákja. A mórás diákok a „Beszélni nehéz!” diákkör tagjai voltak, akiket Dr. Borbélyné Szabó Katalin körvezető készített fel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 17:06, szombat | Helyi

Visszanyerné a vásárlók bizalmát a Csongrádi Kenyérgyár

Újranyitott a csongrádi kenyérgyár, a délelőttös műszak pénteken már dolgozott

2020. November 28. 16:37, szombat | Helyi

Rockenbauer Pálra emlékeztek a Platán iskolások

Mécseseket gyújtva emlékeztek meg Rockenbauer Pálról a Platán utcai általános iskolás diákok.

2020. November 28. 16:22, szombat | Helyi

Kamionnak csapódott a kisteherautó az M5-ösön Kiskunfélegyházánál

Egy személy súlyosan megsérült, amikor kamionnak csapódott egy kisteherautó az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza térségében.

2020. November 28. 16:01, szombat | Helyi

Játsszunk együtt a Batthyányban!

November vége felé járva a Batthyány Lajos Általános Iskola alsós munkaközössége 'Játsszunk együtt!' projektdélutánt szervezett a gyermekeknek.