Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 12. 07:37, szombat | Helyi
Forrás: police.hu

Kölcsönkértek, majd zsaroltak (videoval)

Kölcsönkértek, majd zsaroltak (videoval)

Mindkét gyanúsítottat beazonosították és őrizetbe vették a kiskunfélegyházi nyomozók.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettesek 2016. március 6-án 19 óra körüli időben egy hívás elintézése ürügyén elkérték egy kiskunfélegyházi vendéglátóhely előtt tartózkodó férfi mobiltelefonját. A telefonálás befejezését követően a tulajdonos visszakérte a készülékét, azonban az elkövetők azt nem adták át sem neki, sem a sértett segítségére siető két férfinak. Közülük az egyiket megütötték, a másikat pedig megfenyegették a gyanúsítottak.

Ezt követően a két férfi bántalmazta a sértettet, aki a megfélemlítés hatására a továbbiakban nem tanúsított ellenállást, majd az ismeretlen tettesek a készülékkel együtt elhagyták a helyszínt.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték az ismeretlen tettesek felkutatását. A beszerzett információk alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy a bűncselekményt két fiatal követte el. A 19 éves B. Ádám putnoki lakost 2016. március 9-én 10 óra 30 perckor, a 23 éves H. Dávid farkaslyuki lakost másnap 22 óra 30 perckor elfogták a nyomozók.

Mindkét férfit zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2016. március 11-én elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.