Városlista
2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2014. November 25. 06:00, kedd | Belföld

Kocsma egy társasházban – kell-e új tulaj esetén újabb beleegyezés

Kocsma egy társasházban – kell-e új tulaj esetén újabb beleegyezés

Korábban megadták az engedélyt egy társasházban működő kocsmához a lakók, ám új tulaja lett a vendéglátóhelynek. Ilyenkor szükséges-e újból beleegyező nyilatkozatot kérni a szomszédoktól? Az onlinejogsebesz.hu válaszol!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Szükséges-e aláíratni a szomszéd lakókkal beleegyező nyilatkozatot egy már nagyon régóta üzemelő kocsmának abban az esetben, ha a tulajdonos elhunyt, és valaki más veszi át az üzletet (nem örökös)?
2014. 09. 11.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Ha jól értem, adott egy társasház, amiben egy kocsma üzemel, amihez annak idején a társasház megadta a beleegyezését, most pedig meghalt a kocsma tulajdonosa, helyét más venné át?
Az eset összes körülményei ismerete nélkül úgy vélem: a társasház hozzájárulása nem személynek szólt, hanem célnak, így ezt nem kell megismételni. Ez azonban nem zárja ki, hogy az új tulajdonostól a hozzájárulást, ha ez indokolt, a társasház visszavonja.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 10:47, vasárnap | Belföld

Halálos vonatbaleset történt a fővárosban

Halálra gázolt egy embert vasárnap délelőtt a Nyíregyházáról a Nyugati pályaudvarra tartó sebesvonat Kőbányán, a Kőér utcai vasúti átjárónál - közölte a Mávinform az MTI-vel.

2022. Január 16. 08:05, vasárnap | Belföld

Telitalálat volt az ötöslottón, ezek a nyerőszámok

Telitalálatot ért el az ötöslottón egy szerencsés játékos az idei második játékhéten, a nyeremény összege 22 hét halmozódás után 3,34 milliárd forint - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. az MTI-t szombaton.

2022. Január 16. 07:00, vasárnap | Belföld

Pénzért hamis védettségi igazolványt intéztek az ápolók

Vesztegetés elfogadása, védettségi igazolással való visszaélés, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta két elkövető letartóztatásának meghosszabbítását az ügyészség.

2022. Január 16. 06:00, vasárnap | Belföld

Hónapokig árulta a drogot míg lebukott

A 38 éves férfi több hónapon át árulta a drogot a vevőknek. A baranyai rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.