Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2014. November 25. 06:00, kedd | Belföld

Kocsma egy társasházban – kell-e új tulaj esetén újabb beleegyezés

Kocsma egy társasházban – kell-e új tulaj esetén újabb beleegyezés

Korábban megadták az engedélyt egy társasházban működő kocsmához a lakók, ám új tulaja lett a vendéglátóhelynek. Ilyenkor szükséges-e újból beleegyező nyilatkozatot kérni a szomszédoktól? Az onlinejogsebesz.hu válaszol!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Szükséges-e aláíratni a szomszéd lakókkal beleegyező nyilatkozatot egy már nagyon régóta üzemelő kocsmának abban az esetben, ha a tulajdonos elhunyt, és valaki más veszi át az üzletet (nem örökös)?
2014. 09. 11.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Ha jól értem, adott egy társasház, amiben egy kocsma üzemel, amihez annak idején a társasház megadta a beleegyezését, most pedig meghalt a kocsma tulajdonosa, helyét más venné át?
Az eset összes körülményei ismerete nélkül úgy vélem: a társasház hozzájárulása nem személynek szólt, hanem célnak, így ezt nem kell megismételni. Ez azonban nem zárja ki, hogy az új tulajdonostól a hozzájárulást, ha ez indokolt, a társasház visszavonja.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Belföld

Energiaügyi Minisztérium: korlátozó intézkedések nélkül is csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.