Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 31. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Kő-papír-olló magyar bajnokságot rendeznek szeptemberben

Kő-papír-olló magyar bajnokságot rendeznek szeptemberben

Kő-papír-olló magyar bajnokságot rendeznek - immár második alkalommal - szeptember 7-én Budapesten, a Kincsem Parkban. A győztes a londoni kő-papír-olló Európa-bajnokságon képviselheti az országot.

A Food Truck Show keretében szervezett versenyen egyeneságú kieséses rendszerben választják ki a legjobbat, a továbbjutáshoz a résztvevőknek legalább kétszer kell legyőzniük az ellenfelüket. A szabályok csak az utolsó körökben változnak: a legjobb 16-nak öt meccset kell megnyernie a továbbjutáshoz, az első helyért pedig már kilenc párbajban kell győznie a leendő magyar bajnoknak - közölték a szervezők az MTI-vel.

A részvétel regisztrációhoz kötött, maximum 256 fő jelentkezhet.

A kő-papír-olló játék története több száz évvel ezelőttre nyúlik vissza, első említése a Ming-dinasztia idejéből való. Ekkor a most ismert három eszköz helyett különböző képzeletbeli szörnyek harcoltak egymással. A ma világszerte ismert változat a 20. században terjedt el Ázsiában, ahol a papírt ruhaanyagként, takaróként említették. Az 1920-as évekre már Európában is ismert volt a játék, ahol az első bajnokságot az Egyesült Királyságban 2007-ben rendezték meg.

A szeptember 7. és 9. között zajló Food Truck Show egész hétvégéjét végigkísérik a rendhagyó versenyek és programok: a pénteki kő-papír-olló bajnokság után szombaton elefántsimogatóval és Street Art Show-val is készülnek a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.