Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2011. Október 21. 07:53, péntek | Bulvár
Forrás: STOP

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Klapka György éjjeli menedéket építene hajléktalanoknak

Bár információk szerint Klapka György visszavonul, az üzletember az RTL Klub Reggeli műsorában elmondta, nem tud munka nélkül élni. Választás elé került és úgy döntött: lemond a zálogházról, ám dióültetvényét megtartja.

Az aranyember a Rábaközben jelenleg negyvenegy hektáron termeszt diót és többnyire Németországba szállítja.

- Úgy gondoltam, felnövő gyermekeimnek olyan befektetéssel tudok segíteni, ami nem csak rövid távú megélhetést biztosít. Így jutottam a dióhoz, aminek szakirodalmába is komolyan belemerültem - mondta korábban a Kisalföldnek. A termesztésbe a legmodernebb technikát vonta be, és ahogy megjegyezte, mintagazdaságot épített.

Klapka György a Reggeli műsorában elmondta, hogy a rendszerváltozás körül ő volt az első, aki több ezer hajléktalan embert etetett az ingyenkonyháján másfél éven keresztül. Most szeretné egy tervét megvalósítani: több száz hajléktalannak építene éjjeli menedékhelyet. Telek már van, a média segítségét kéri, hogy ötlete megvalósításához társakat is találjon.

Cáfolja azokat a feltételezéseket, hogy ő egy kemény üzletember. Fiatalkorában művész volt és ők nagyon is érzékeny lelkületű, romantikus emberek. Ha lát egy szegény embert, azt nagyon megsajnálja, de ő egyedül kevés ahhoz, hogy minden hajléktalanon segítsen.

Klapka György büszke arra, hogy amit eddigi életében elkezdett, azt be is tudta fejezni. Bízik benne, hogy jelenlegi tervét is meg tudja valósítani és maradandót alkothat. "Azt hiszem, az utolsó percemig dolgozni fogok, e nélkül nem is tudnék élni." Hangsúlyozta, hogy számára a boldogságot a jól végzett munkában való siker jelenti.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 30. 12:01, csütörtök | Bulvár

Kutyája vezette a gazdájához a mentőket

Dorka több száz méteren keresztül vezette a mentőautót, a magatehetetlenül fekvő gazdájához.

2023. Március 25. 07:37, szombat | Bulvár

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg többeket Pennsylvaniában

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg két embert és sebesített meg többeket az Egyesült Államokbeli Pennsylvaniában pénteken este.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Bulvár

Megtiltotta a TikTok használatát a hivatali berendezéseken a cseh képviselőház és a szenátus

Megtiltotta a TikTok közösségi médiafelület használatát hivatalos információs rendszerében a cseh képviselőház és a szenátus.

2023. Március 14. 09:16, kedd | Bulvár

Haragosa autója helyett egy másikat vert szét egy nő Győrben

A győri rendőrök egy 36 éves vági nőt hallgattak ki gyanúsítottként, aki egy haragosa gépkocsiján akart bosszút állni, azonban kiderült, hogy a jármű nem is a férfi tulajdonában volt.