Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Augusztus 18. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Kivételes ajándék egy kivételes alkotótól

Kivételes ajándék egy kivételes alkotótól

Papp Gáspár keramikus alkotásaiból nyílt tárlat augusztus 17-én a Hollókör műterem galériájában.

Az ünnepélyes esemény előtt Pataki Rita kutya show-t tartott Dió és Döcög nevű négylábú kedvencével (Dió Duó), mellyel az alkotó szeretett volna kedveskedni mindazoknak, akik megtisztelték jelenlétükkel a kiállítás megnyitót.

Az okos kutyusok számos látványos produkcióval vívták ki közönségük csodálatát, mellyel olyan melegség és vidámság öntötte el a szíveket, mint amilyen szeretettel készíti el az alkotó minden egyes művét.

Rátkai Zsuzsa képzőművész alkotótárs, a Holló László Képzőművész Kör tagja az alábbiakkal ajánlotta figyelmébe mindenkinek a kiállítást:

„Többféle dologból áll össze egy-egy ilyen: kerámia, alkotott tárgy. Egyrészt anyagból készül: sárból, agyagból, tűzből, vízből. Azonban minden alkotott tárgynak van egy szellemi oldala is: az, amit az alkotó tesz hozzá. Ennek a kiállításnak a java része szellemi oldal. Azt is látjuk, hogyan gyúrja, formálja, alakítja az anyagot – sőt egészen új technikát is megmutat nekünk - de minden egyes darabjába benne van az az ember, akit a hétköznapi életből ismerünk. Sőt akinek ismeretlen, még az is végig tudja követni az alkotót a tárgyakon keresztül.”

A kiállítás augusztus 27-ig, naponta 10 és 18 óra között látogatható.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)