Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 21. 19:23, szerda | Helyi sport

Kiváló szereplés a Triatlon Európa Kupán

Kiváló szereplés a Triatlon Európa Kupán

Az elmúlt hétvégén Triatlon Európa Kupát rendeztek Tiszaújvárosban melyen a kiskunfélegyházi triatlonosok is rajthoz álltak.

Ezen a versenyen csak a honi triatlon sport legjobbjai indulhatnak a ranglista helyezések alapján. A 3K Sportegyesületből Fricska Anna, Trungel-Nagy Kolos, Papp Laura, Csontos Dóra és Trungel-Nagy Zalán kapott meghívást.

A szombati napon három női és három férfi elődöntőt bonyolítottak le, melyekből az első kilenc jutott tovább automatikusan és az időeredmények alapján további három. Így állt össze a vasárnapi döntő 30 fős mezőnye nőknél és férfiaknál egyaránt. Mivel nyílt Európa Kupa volt, a világ minden tájáról érkeztek versenyzők, ezáltal igen erős mezőny jött össze. Sajnos a mi lányaink a legerősebb csoportba kerültek, ahonnan csak Papp Laura tudott továbbjutni. Ő tizedik lett, jó időeredményének köszönheti továbbjutását. Érdekesség, hogy időeredményével a másik futamban negyedik tudott volna lenni.

A fiúknál Trungel-Nagy Kolos végig nagyon magabiztosan versenyzett és negyedik idővel jutott tovább futamából. A vasárnapi döntőben Papp Laura igazán kitett magáért. Jól úszott, biciklin is ügyesen tartotta magát és futásban olyan magyar és külföldi versenyzőket tudott megelőzni, akik évek óta világversenyek eredményes szereplői. Egyébként Laura is megnyerte tavaly az országos bajnokságot, ranglista első volt és megnyerte az Olimpiai Reménységek Versenyét Lengyelországban. Végül tizedik lett, ami első éves ifiként rendkívül biztató. Trungel-Nagy Kolos is jól teljesített, sikerült felvennie a férfi mezőny iszonyatos gyors tempóját. Huszadikként ért célba, ami jelzi, hogy nagyon jól halad a felkészülésben.

Szintén vasárnap került megrendezésre az Európa Kupa Gála, melynek rajtjához Trungel-Nagy Zalánt kiemelt első helyre szólították, mivel idén minden versenyét megnyerte és vezeti az országos ranglistát. Itt is bizonyított. Végig elöl haladva nyerte az Európa Kupa Gálát.

A következő verseny két hét múlva lesz: Országos Ranglista Verseny Fadd-Domboriban.

Felkészítő edzők: Kornokovics Györgyi és Bozsó István

Támogató:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.