Városlista
2019. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2018. Április 25. 09:26, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Kiváló lovászokat nevel a Mezgé

Kiváló lovászokat nevel a Mezgé

Két félegyházán tanuló diáklány is dobogós helyen végzett a városunkban megrendezett Lovász Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen.

A három napos verseny ünnepélyes díjátadóját április 20-án a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartották.

A jeles eseményen városvezetésünk és a versenybizottság mellett megjelent Farkas Mariann a Földművelésügyi Minisztérium Agrár Szakképzési Főosztály Szakképzési Fejlesztési Osztály főosztályvezető-helyettese, Gubán Gyula a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének Alelnöke, Székelyné Horváth Júlia a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képzési referense, Sebeők Ildikó a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának szakképzési referense.

A díjátadó nyitányaként Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket:
- Örülök neki, hogy ilyen tehetséges fiatalokkal vagyunk megáldva. Magyarország történetéből mindannyian jól ismerjük, hogy az agrár- és a mezőgazdaság mindig kiemelkedő ágazatunk volt. Anno az 1800-1900-as években Magyarországot a „monarchia éléskamrájának” is nevezték. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen sok jó képességű fiatal vesz bennünket körbe. Az eredményekből és a verseny részleteiből pedig pontosan kiderül, hogy milyen szintű felkészültséggel rendelkeznek. Erre a kézzel fogható bizonyítékra alapozva pedig bátran állíthatjuk, hogy jó kezekben van a lovász szakma.

A polgármester köszöntőjét követően Rózsa Pál, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakképző Iskola igazgatója összegezte a versenyt, szakmai észrevételeit pedig dr. Németh Csaba a versenybizottság elnöke mondta el.

A háromnapos országos megmérettetésen az alábbi eredmények születtek:
15. helyezett: Makoviczki Ákos (FM KASZK Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
14. helyezett: Gajdos Kristóf Zoltán (Vay Ádám Gimnázium Mezőgazdasági Szakképzőiskola és Kollégium)
13. helyezett: Csillag Szilvia (Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium)
12. helyezett: Balázs Fanni (Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium)
11. helyezett: Révész Éva Leila (FM Kaszk Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
10. helyezett: Nyíri Nikolett (Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium)

(Az alábbi diákok 71% felett teljesítettek a versenybizottság javaslata alapján, így a szakmai vizsgán valamennyi vizsgafeladat teljesítése alól mentességet kaptak jeles végeredménnyel.)

9. helyezett: Kovács Attila (FM DASZK Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
8. helyezett: Molnár Máté (FM DASZK Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
7. helyezett: Szabó Mária (Fáy András Mezőgazdasági Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium)
6. helyezett: Csató Viktória (Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium)
5. helyezett: Bönde Katalin (Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium)
4. helyezett: Sós Krisztina (Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium)
3. helyezett: Simon Angéla (Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola és Kollégium)
Felkészítő tanár: Ravasz László
2. helyezett: Benkó Izabella (Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium)
Felkészítő tanár: Szajbert Éva
1. helyezett: Jaksa Brigitta (Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium)
Felkészítő tanár: Szajbert Éva

KÜLÖNDÍJAK:

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiváló gyakorlati oktatásért járó serleget és oklevelet adott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatójának Rózsa Pálnak.
  • Különdíjban részesült a lovaglás és fogathajtás elméleti ismereteiből a legjobb teljesítményt nyújtó: Sós Krisztina (Mezőhegyes)
  • Különdíjban részesült a lovaglás és fogathajtás gyakorlati ismereteiből a legjobb teljesítményt nyújtó Kovács Attila (Kaposvár)
  • Különdíjban részesült a lógondozás és lótenyésztés elméleti ismereteiből a legjobb teljesítményt nyújtó Jaksa Brigitta (Kiskunfélegyháza)
  • Különdíjban részesült a lógondozás és lótenyésztés gyakorlati ismereteiből a legjobb teljesítményt nyújtó Benkó Izabella (Kiskunfélegyháza)
  • Különdíjban részesült a legjobb elméleti teljesítményt nyújtott versenyző: Jaksa Brigitta (Kiskunfélegyháza) A legjobb elméleti teljesítményt nyújtó versenyző felkészítő tanárának járó különdíjat a kiskunfélegyházi Szajbert Éva vehette át.
  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének különdíját a legjobb Bács-Kiskun megyei versenyző Jaksa Brigitta (Kiskunfélegyháza) vehette át.

A verseny támogatói: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara , Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal, P&P Pékáru Kft., Félegyházi Lovasklub Egyesület, ELŐSZER KFT., Kiskunfélegyházi Tejüzem, Lakiteleki Népfőiskola, Boróka Díszfaiskola, Dózsa Méhészet, TESCO, Nagy Lovas Bolt Budapest, Félegyházi Lovas Bandérium, Halas és Környéke Méhészeti Egyesület, Kiskun TejSzövetkezet, Integrál ÁFÉSZ Zrt., Lázár Zoltán felajánlása, Szuperinfó, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 17. 20:32, szombat | Helyi

Félegyházi napok – fényfestés

2019. Augusztus 17. 12:15, szombat | Helyi

Több mint hússzorosára nőtt az internetes vásárlásokkal történő csalások száma

Egy hónap múlva, szeptember közepén változik az internetes vásárlások és a netes fizetések rendszere.

2019. Augusztus 17. 12:13, szombat | Helyi

A második legnagyobb vásárlási szezon az iskolakezdés

A karácsony után a július és szeptember közötti időszak a második legnagyobb vásárlási szezon, az iskolakezdés miatt ilyenkor mélyen zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek

2019. Augusztus 17. 07:38, szombat | Helyi

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

Szigorúbbak az átjelentkezés feltételei az önkormányzati választáson, mint a többi voksolás esetében.