Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Augusztus 23. 15:53, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Kiváló diák sportolókat jutalmazott városvezetésünk

Kiváló diák sportolókat jutalmazott városvezetésünk

Eredményeik alapján öt kiváló sportoló kapott elismerést és húszezer forintos sportszer vásárlási utalványt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatától.

A sportolók - Papp Laura (triatlon, duatlon, aquatlon), Deák Zalán (atlétika), Faragó Rómeó (atlétika), Kis-Czakó Eszter (tenisz) és Rekedt-Nagy Fanni (tenisz) - augusztus 23-án vette át a megérdemelt elismerést a Művelődési és Szociális Bizottság soron következő ülésén Csányi József polgármestertől és Balla László alpolgármestertől.

- Míg mindenki a legkellemesebb foglalatosságával és pihenéssel töltötte a nyarat, addig ez az öt kiválóság a kerékpár nyergében, a medencében, a tenisz- vagy sportpályán dolgozott keményen, hogy városunkat méltóképpen képviselje az országos, avagy nemzetközi versenyeken. Mind az öt sportoló a nyár folyamán olyan eredményeket ért el, melyek mellett nem mehetünk el szó nélkül – mondta elismerően Balla László alpolgármester a jutalmak átadását megelőzően.

Jutalmat vett át:

Papp Laura (duatlon, triatlon, aquatlon)
A 3 K Kiskun Kerékpáros Sportegyesület sportolója. 4 éves kora óta sportol. Tehetséges és rendkívül szorgalmas. Az utóbbi években többször volt országos bajnok triatlon, duatlon, aquatlon sportágban. Minden évben aranyjelvényes, már többször volt az év sportolója. Két évben is indult az Olimpiai Reménységek Versenyén, mindkétszer megnyerte. Legutóbbi versenyén, az elmúlt héten Aquatlon Világbajnokságon harmadik helyezést érte el. Edzői: Bozsó István és Kornokovics Györgyi.

Rekedt-Nagy Fanni (tenisz)
4 éves korában ismerkedett meg a tenisszel, nem meglepő módon, hiszen édesapja is teniszező volt. Az, hogy tehetséges már 6 éves korában látszott, mikor élete első versenyén harmadik helyezést ért el. Azóta végig versenyezte a play and stay versenyrendszert, ahol sorban aratott győzelmeket, és ért el dobogós helyezéseket. 10 éves korában kezdett el játszani a 12 évesek között. 2022 nyarán jöttek az igazi sikerek. Fedett pályán magyar bajnoki cím, egyéniben második helyezés, júniusban egyéniben, párosban és csapatban is országos bajnoki címet szerzett. Júniusban részt vett Franciaországban a magyar válogatott tagjaként a csapat Európa bajnoksági selejtezőn, ahol ötödik helyezést értek el. Augusztusban egyéni magyar bajnoki cím, párosban ezüstérmet szerzett. Horvátországban és Romániában is ezüstérmes lett párosban. Kitartó, szorgalmas edzésmunkája mellett tanulmányi eredménye is kitűnő.

Kis-Czakó Eszter (tenisz)
Atlétikában többszörös országos diákolimpiai bajnokságot nyert csapat tagja, később mégis a tenisz hozta meg számára a sportsikereket. 7 évesen kezdett el teniszezni. A play and stay versenyeken már jelentős sikereket ért el. Egyéniben, párosban és csapatban 13 alkalommal nyert korosztályos bajnokságot, 6 alkalommal országos bajnokságot. 2022-ben megnyerte a korosztályos mesterversenyt. Májusban tagja volt a Luxemburgban rendezett Rod Laver Junior Challenge regionális selejtezőjén résztvevő csapatnak, ahol 4. helyezést ért el. Emellett számos versenyen jutott el az elődöntőig, illetve a döntőig, melyet három alkalommal sikerült megnyernie. A legnagyobb sikert az elmúlt héten érte el a Mogyoródi felnőtt ITF versenyen ranglista pontokat tudott szerezni. Edzője: Simara János.

Deák Zalán (atlétika)
A 2006-osok világranglistáján Deák Zalán negyedik helyen áll. Figyelembe véve, hogy thaiföldi és nigériai versenyzők előzik meg, elképesztő eredmény. Zalán jelen pillanatban a KARC atlétikai csapatában versenyez. Edzője: Juhász István. Eredményei: diákolimpiai bajnoki cím 100 m és 200 m-en, korosztályos bajnok 100 m-en, Európa-bajnoki 8. helyezés, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 100 m-en győzelem, váltóban pedig ezüstérmes csapat tagja. Minden idők második legeredményesebb magyar atlétája lett a szlovákiai európai versenyen.

Faragó Rómeó (atlétika)
Szintén a KARC színeiben versenyez. Egymást inspirálják Deák Zalánnal. 2022-ben 60 m-en első hely, országos diákolimpia 100 m-en 3. hely, ifi OBI 100 m-en 3. hely, Válogatott Viadal 100 m-en 4. helyezés, ifi EB-n 100 m-en a döntőben szerepelt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)