Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2013. Október 31. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Kivágják a veszélyes fákat a Lisznyai utcában

Kivágják a veszélyes fákat a Lisznyai utcában

Tavasszal kezdődik el a házakat veszélyeztető fák kivágása a Lisznyai utcában.

Tavasszal kezdődik el a házakat veszélyeztető fák kivágása a Lisznyai utcában. A lakók, Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselője által összehívott egyeztető megbeszélésen egyhangúan támogatták az erdőrészlet kivágását.

Az épületeket veszélyeztető fákra a lakók hívták fel az illetékesek figyelmét. Barczikai Gábor, a városüzemeltetési csoport munkatársa elsőként a fák lecsonkolását kezdeményezte az áramszolgáltatónál, ám a DÉMÁSZ Zrt. ezt nem tudta felvállalni. Ezt követően a szakhatóságot kereste fel a hivatal. Az erdészet a teljes erdősáv kivágását támogatta. A helyzet ismeretében Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselője egyeztető megbeszélésre invitálta október 30-án a Lisznyai utca lakóit, aki egyetértettek az erdőrészlet kivágásával. A munkálatok jövő év tavaszán kezdődnek el.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:20, szombat | Helyi

Eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel.

2023. Április 01. 08:18, szombat | Helyi

Egyszerűsítés és díjmentesség fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.

2023. Március 31. 17:13, péntek | Helyi

Újból vigyázz, kész, pénz

A K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként 2010-ben indította el a „K&H Vigyázz, kész, pénz!” pénzügyi vetélkedőt

2023. Március 31. 11:24, péntek | Helyi

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2023/2024. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket: