Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 12. 08:08, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Kitüntették a Mezgé tanárát: Nagy Melindát

Kitüntették a Mezgé tanárát: Nagy Melindát

Nagy Melinda három évtizede oktatja lelkiismerettel a félegyházi mezőgazdasági iskola diákjait.

Több mint hatvan, saját szakterületén kiváló munkát végző szakember tevékenységét ismerte el június 7-én dr. Nagy István agrárminiszter a környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából a tárcánál megtartott ünnepségen, Budapesten. Köztük Nagy Melindát, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium élelmiszeripari mérnök tanárát, az élelmiszeripari munkaközösség vezetőjét.

Nagy Melinda a pék, pék-cukrász, húsipari termékgyártó és élelmiszeripari technikus képzésekben végzett kiváló szakoktatói, munkaközösség vezetői tevékenységéért vehette át a kitüntetést.

Az Agrárminisztérium ünnepségén a félegyházi mezőgazdasági ioskola tanuluói adták a műsort. Vörösváczki Vivien Demjén Ferenc Honfoglalás című dalát énekelte, Radics Péter pedig Füle Lajos Pedagógus című versét szavalta. Kókai Rezső "Kis verbunkos" hegedűjátékát Buri Gergely játszotta el, Gál Viktor és Őri Márton pedig huszárverbunkot táncoltak. A műsor nyitányaként a Himnuszt a fellépők mellett Andrikó Anna, Fehér Renáta és Varga Judit énekelte.

Nagy Melinda életútja

Nagy Melinda szaktanár a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripai Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 1993 óta dolgozik élelmiszeripari tantárgyakat oktató pedagógusként. 17 éven keresztül az élelmiszeripari munkaközösség aktív tagjaként, majd 2010 óta a vezetőjeként tevékenykedik.
A Szegedi Élelmiszeripari Főiskolán 1990-ben végzett élelmiszertechnológus üzemmérnökként, majd 1993-ban a Budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen élelmiszeripari mérnökként. A Gödöllői Agrártudományi Egyetem Tanárképző Intézetében 1997-ben mérnöktanár végzettséget szerzett.

Elméletet oktató tanárként több szakmában (pék, pék-cukrász, húsipari termékgyártó, élelmiszeripari technikus) oktatja a tanulókat a szakma fortélyaira, valamint 20 éve már az élelmiszeripari felnőttképzés oszlopos tagja.
Példaértékű pedagógiai munkájának köszönhetően az elmúlt évek országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyeken a mezgés diákok sikert-sikerre halmoztak. A 2015-ös és 2016-os évben is az általa felkészített pék-cukrász tanuló az országos megmérettetésen a dobogó legfelső fokára állhatott. A tavalyi tanévben a pék tanulói az I. és III. helyezéseket értek el, idén pedig az előkelő IV. helyen végzett diákja.
Több mint negyed évszázados munkája során aktív szerepet vállalt az iskolai rendezvények megszervezésében és koordinálásában: nyílt napok, pályaválasztási kiállítások, versenyek, szakmai kiállítások, szakmai konferenciák, továbbképzések, szakmai vizsgák. Nevéhez fűződik a félegyházi mezőgazdasági szakközépiskolában évről-évre megrendezésre kerülő Élelmezési világnap és reformtízórai, Mezgés Nap, karácsonyi süteménykészítő verseny és számos szakmai program.
Évek óta nagy szaktudással, lelkiismeretesen készíti fel diákjait az országos versenyekre, valamint a szakmai vizsgákra, melyek a szép eredményekben tükröződnek vissza.
Munkaközösség-vezetőként precíz, lelkiismeretes, munkájára igényes kollégát ismerhettek meg benne tanártársai, aki fáradhatatlan mozgatórugója az iskolai életnek.
Neve egyet jelent a magas színvonalú élelmiszeripari szakmai elméleti képzéssel. Évtizedeken át nyújtott magas színvonalú munkája elismeréséül javasolta Rózsa Pál, az iskola igazgatója a Tessedik Sámuel Díj elnyerésére.

Címkék: Nagy Melinda

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.