Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2014. Március 13. 14:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Kitüntették a Kiskunfélegyházi Békeklubot

Kitüntették a Kiskunfélegyházi Békeklubot

A két évtizedes békemozgalmi munkája elismeréseként a Magyar Békeszövetség Emlékplakettjét és Oklevelét kapta meg a Kiskunfélegyházi Békeklub a Magyar Békeszövetségtől.

A két évtizedes békemozgalmi munkája elismeréseként a Magyar Békeszövetség Emlékplakettjét és Oklevelét kapta meg a Kiskunfélegyházi Békeklub a Magyar Békeszövetségtől. Az elismerést Prof. Dr. Köteles György elnök adta át a szervezet februári közgyűlésén– tájékoztatta a Félegyházi Híreket Tapodi József, a Békeklub vezetője és helyettese Iványi Józsefné.

Az első Békenapot 1996-ban rendezte meg a Kiss Bálint alapította Békeklub Kiskunfélegyházán, majd a Nyugdíjas Klubok Egyesülete is bekapcsolódott a munkába. A Békenap hagyománnyá vált városunkban, melyben nagyszerepet vállalt a Kiskunfélegyházi Békeklub, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete mellett a Magyar Békeszövetség és Kiskunfélegyháza Önkormányzata is. A májusi konferenciákon az aktuális témákról esett szó. A hagyomány az idei esztendőben is folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 09:49, szombat | Helyi

Futás a mínuszokban – Mire figyeljenek a szabadban sportolók?

A szabadban végzett testmozgásról télen sem kell lemondanunk néhány egyszerű szabály betartásával, melyek az egészségünk megőrzésében segítenek.

2020. Január 17. 14:00, péntek | Helyi

Emlékkiállítás nyílt Kovács Ferencné Magony Ida festőművész alkotásaiból

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár ez évi első kiállítása a Magyar Kultúra Napjának alkalmából nyitotta meg kapuit január 15-én.

2020. Január 17. 10:39, péntek | Helyi

Kiemelkedő Batthyány-s eredmények a kecskeméti Bolyai Gimnázium tehetséggondozó versenyein

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium matematika munkaközössége hagyományaihoz híven a 2019/2020-as tanévben ismét meghirdette egyéni matematika versenyét a nyolcadikos tanulók részére.

2020. Január 16. 17:04, csütörtök | Helyi

Vízkereszti koncert és táncház Petőfiszálláson

Az idei, III. Vízkereszti koncerten majd' hetven énekes lépett színpadra Petőfiszálláson.