Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2014. Március 13. 14:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Kitüntették a Kiskunfélegyházi Békeklubot

Kitüntették a Kiskunfélegyházi Békeklubot

A két évtizedes békemozgalmi munkája elismeréseként a Magyar Békeszövetség Emlékplakettjét és Oklevelét kapta meg a Kiskunfélegyházi Békeklub a Magyar Békeszövetségtől.

A két évtizedes békemozgalmi munkája elismeréseként a Magyar Békeszövetség Emlékplakettjét és Oklevelét kapta meg a Kiskunfélegyházi Békeklub a Magyar Békeszövetségtől. Az elismerést Prof. Dr. Köteles György elnök adta át a szervezet februári közgyűlésén– tájékoztatta a Félegyházi Híreket Tapodi József, a Békeklub vezetője és helyettese Iványi Józsefné.

Az első Békenapot 1996-ban rendezte meg a Kiss Bálint alapította Békeklub Kiskunfélegyházán, majd a Nyugdíjas Klubok Egyesülete is bekapcsolódott a munkába. A Békenap hagyománnyá vált városunkban, melyben nagyszerepet vállalt a Kiskunfélegyházi Békeklub, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete mellett a Magyar Békeszövetség és Kiskunfélegyháza Önkormányzata is. A májusi konferenciákon az aktuális témákról esett szó. A hagyomány az idei esztendőben is folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 04. 15:10, szombat | Helyi

Adomány érkezett Petőfiszállásra

Hágen Ádám, az IKON alelnöke / mely a Nemzeti Fórum ifjúsági tagozata/, adott át felajánlást a Petőfiszállási Önkormányzat számára 2020. április 2-án.

2020. Április 04. 15:02, szombat | Helyi

Állattal élni veszélyes – a járványok ökológiája

Drága árat fizet az ember a vadászó-gyűjtögető életmódot leváltó mezőgazdálkodásért: pusztító betegségeink többségét a velünk együtt élő két- és négylábúaktól kaptuk.

2020. Április 04. 14:54, szombat | Helyi

Virágvasárnappal kezdődik meg a keresztény nagyhét

Vasárnap megkezdődik a nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka.

2020. Április 04. 14:51, szombat | Helyi

Holnap Virágvasárnap

Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának emlékünnepe, húsvét előtti vasárnap.