Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2020. Június 29. 10:23, hétfő | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Kitüntetést kapott Rádi Györgyi iskolaigazgató

Kitüntetést kapott Rádi Györgyi iskolaigazgató

A díjat Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium helyettes államtitkára emlékére hívta életre 2017-ben a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány. A kezdeményezéssel olyan pedagógusokat szeretnének elismerésben részesíteni, akik a térséghez tartozó kistelepüléseken több évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenységet folytattak, vagy éppen szerepet vállaltak a tehetséggondozásban, a település kulturális programjainak szervezésében, a közösségi értékteremtésben.

A díj elnyerésére képviselő-testületek, szülői közösségek, civil szervezetek, egyházközösségek állíthattak jelölteket. A pályázatok elbírálását a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma által felkért védnöki testület végezte. Döntésük alapján idén Halácsi Tivadarné csólyospálosi nyugalmazott pedagógus, Rádi Györgyi Magdolna a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője és Tóthné Nagy Ilona nyárlőrinci pedagógus, tagintézmény-vezető vehette át az elismerést és a mellé járó 100 ezer forintos jutalmat.

Lezsák Sándor házigazda a díjátadó ünnepségen elmondta, egykori tanyasi iskolai tanítóként is személyes ügyének tekinti ezt a díjat. Szorosan kötődik a kisiskolákhoz, melyekért politikusi pályafutása során nagyon sok küzdelmet megvívott Dobos Krisztinával közösen. Mert mint mondta, ahol lehetséges ott meg kell tartani az iskolát. Számos sikerről, de sajnos kudarcról is beszámolt ezzel kapcsolatban a honatya. Arról is szólt, hogy a Népfőiskola mindig helyet adott a kisiskolák rendezvényeinek, ezzel segítve az ott dolgozó pedagógusok munkáját.

Gratulálunk a kitüntetéshez Rádi Györgyinek, Petőfiszállás iskolaigazgatójának!

Forrás: BAON /Vajda Piroska/

Képek: Vajda Piroska, Horváth Károly

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 19:14, hétfő | Helyi

Adventi gyertyagyújtás a Batthyány iskolában

A nagy eseményekre készülni kell. Az idei esztendőben november 29-én, vasárnap vette kezdetét az Advent, a karácsonyt előkészítő időszak.

2020. November 30. 10:00, hétfő | Helyi

Fellobbant a lángja az első gyertyának városunk adventi koszorúján

Csendesen…, ünnepség és ünneplő közönség nélkül…

2020. November 29. 15:50, vasárnap | Helyi

Élet Petőfiszállás, Pálosszentkút és a Péteri-tó tanyavilágában

Magyarország második legnagyobb tanyás települése Petőfiszállás néven 1952-ben vált önállóvá Kiskunfélegyháza, Ferencszállása és Szentkút térségeiből.

2020. November 29. 15:48, vasárnap | Helyi

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

Advent első vasárnapja – 2020. november 29