Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2020. Június 29. 10:23, hétfő | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Kitüntetést kapott Rádi Györgyi iskolaigazgató

Kitüntetést kapott Rádi Györgyi iskolaigazgató

A díjat Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium helyettes államtitkára emlékére hívta életre 2017-ben a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány. A kezdeményezéssel olyan pedagógusokat szeretnének elismerésben részesíteni, akik a térséghez tartozó kistelepüléseken több évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenységet folytattak, vagy éppen szerepet vállaltak a tehetséggondozásban, a település kulturális programjainak szervezésében, a közösségi értékteremtésben.

A díj elnyerésére képviselő-testületek, szülői közösségek, civil szervezetek, egyházközösségek állíthattak jelölteket. A pályázatok elbírálását a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma által felkért védnöki testület végezte. Döntésük alapján idén Halácsi Tivadarné csólyospálosi nyugalmazott pedagógus, Rádi Györgyi Magdolna a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője és Tóthné Nagy Ilona nyárlőrinci pedagógus, tagintézmény-vezető vehette át az elismerést és a mellé járó 100 ezer forintos jutalmat.

Lezsák Sándor házigazda a díjátadó ünnepségen elmondta, egykori tanyasi iskolai tanítóként is személyes ügyének tekinti ezt a díjat. Szorosan kötődik a kisiskolákhoz, melyekért politikusi pályafutása során nagyon sok küzdelmet megvívott Dobos Krisztinával közösen. Mert mint mondta, ahol lehetséges ott meg kell tartani az iskolát. Számos sikerről, de sajnos kudarcról is beszámolt ezzel kapcsolatban a honatya. Arról is szólt, hogy a Népfőiskola mindig helyet adott a kisiskolák rendezvényeinek, ezzel segítve az ott dolgozó pedagógusok munkáját.

Gratulálunk a kitüntetéshez Rádi Györgyinek, Petőfiszállás iskolaigazgatójának!

Forrás: BAON /Vajda Piroska/

Képek: Vajda Piroska, Horváth Károly

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:01, szombat | Helyi

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a Kiskun Expo

Kossuth utcai felvonulással, a színpadon ünnepi beszédekkel, emlékplakettek átadásával, a sportcsarnokban szalagátvágással és a 250 szeletes város tortájának megkóstolásával vette kezdetét a Kiskun Expo.

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek