Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2020. Június 29. 10:23, hétfő | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Kitüntetést kapott Rádi Györgyi iskolaigazgató

Kitüntetést kapott Rádi Györgyi iskolaigazgató

A díjat Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium helyettes államtitkára emlékére hívta életre 2017-ben a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány. A kezdeményezéssel olyan pedagógusokat szeretnének elismerésben részesíteni, akik a térséghez tartozó kistelepüléseken több évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenységet folytattak, vagy éppen szerepet vállaltak a tehetséggondozásban, a település kulturális programjainak szervezésében, a közösségi értékteremtésben.

A díj elnyerésére képviselő-testületek, szülői közösségek, civil szervezetek, egyházközösségek állíthattak jelölteket. A pályázatok elbírálását a Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma által felkért védnöki testület végezte. Döntésük alapján idén Halácsi Tivadarné csólyospálosi nyugalmazott pedagógus, Rádi Györgyi Magdolna a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője és Tóthné Nagy Ilona nyárlőrinci pedagógus, tagintézmény-vezető vehette át az elismerést és a mellé járó 100 ezer forintos jutalmat.

Lezsák Sándor házigazda a díjátadó ünnepségen elmondta, egykori tanyasi iskolai tanítóként is személyes ügyének tekinti ezt a díjat. Szorosan kötődik a kisiskolákhoz, melyekért politikusi pályafutása során nagyon sok küzdelmet megvívott Dobos Krisztinával közösen. Mert mint mondta, ahol lehetséges ott meg kell tartani az iskolát. Számos sikerről, de sajnos kudarcról is beszámolt ezzel kapcsolatban a honatya. Arról is szólt, hogy a Népfőiskola mindig helyet adott a kisiskolák rendezvényeinek, ezzel segítve az ott dolgozó pedagógusok munkáját.

Gratulálunk a kitüntetéshez Rádi Györgyinek, Petőfiszállás iskolaigazgatójának!

Forrás: BAON /Vajda Piroska/

Képek: Vajda Piroska, Horváth Károly

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 17:15, vasárnap | Helyi

A városért imádkozni azt jelenti, hogy egy nagy családért fohászkodunk

Ma (február 5-én) tartották a Sarlós Boldogasszony Templomban a város áldásáért felajánlott szentmisét, melyet Geszler Péter esperes plébános celebrált.

2023. Február 05. 16:02, vasárnap | Helyi

Megkapták szalagjaikat a Kossuth szakképző iskola diákjai is

A Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium február 4-én (szombaton) tartotta szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

2023. Február 05. 15:27, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi ötödik vasárnap – 2023. február 5.

2023. Február 05. 15:27, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi ötödik vasárnap – 2023. február 5.