Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 18. 07:57, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Kitettek magukért a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózók

Kitettek magukért a  Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózók

Szép eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői az elmúlt időszakban.

A serdülő kötöttfogású diákolimpiát Pesterzsébeten rendezte a helyi klub olyan magas színvonalon, hogy a fiatal sportolók szinte egy igazi olimpián érezhették magukat. A mieink közül Szécsényi Ádám a nehézsúlyúak között lépett szőnyegre és nagy küzdelmek árán a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ami remek eredmény, mert még első éves a korosztályában.

A következő szombaton a fiatalabbak Bajára utaztak, hogy részt vegyenek az egykori kiváló edző, Popori Ottó tiszteletére rendezett emlékversenyen. Itt is nagyszerű küzdelmeket láthatott a közönség. A félegyházi csapatban a környező településekről bejáró gyermekek tovább emelik a színvonalat és büszkélkedhetünk fülöpjakabi, kunszállási, pálmonostorai és petőfiszállási birkózók sikereivel is.

Mind a lányok, mind a fiúk kitettek magukért.

Tapodi Rebeka a 37, Szabó Szonja a 40 kg-os lányok között indult és minden ellenfelüket legyőzve aranyérmet szereztek.

Fiúk is nyertek két aranyérmet. Egyikük a 42 kg-os Borto Dominik, másikuk az 52 kg-os Stecenkó Nándor. A 29 kg-os súlycsoport volt a legnépesebb, akik között két félegyházi legény hatalmas csatákat vívott, aminek az lett az eredménye, hogy Bene Róbert a dobogó harmadik fokára állhatott, Páli Gergő pedig ötödik lett.

További örömteli hír, hogy Stecenkó Lili és Varga Bernadett az előző időszakban elért eredményeik alapján meghívást kapott a Magyar Birkózó Szövetség által rendezett háromnapos edzőtáborba, ahol az ország legjobb diákkorú birkózó lányai vehettek részt. A helyszín a magyar válogatott birkózók központi edzőhelye, a Körcsarnok.

Felkészítők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Gyöngyösi Sándor és Gyöngyösi Gergő.

Szabó József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.