Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Június 28. 21:11, szerda | Helyi sport

Kiskunfélegyházi triatlonos sikere Szingapúrban

Kiskunfélegyházi triatlonos sikere Szingapúrban

Az elmúlt héten Szingapúrban rendezték meg az E-Sportok Olimpiáját, melyre Papp Laurát, a Kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület sportolóját nevezte a Magyar Triatlon Szövetség duatlon sportágban

Nem véletlenül "hullott az ölébe" ez a felkérés, hiszen nemrég Caorléban Európa Kupán szerzett világbajnoki kvótát Magyarországnak, míg az elmúlt évben világbajnoki bronzérmes is volt. Laura Kropkó Marcival és két olasz versenyzővel Európa-válogatott csapatot alkotva vette fel a küzdelmet a többi kontinens válogatottjával. Úgy lesz a duatlonból e-sport, hogy sportcsarnokban, futópadon futnak 750 m-t, spinning kerékpáron tekernek 6 km-t és ismét futnak 750 m-t személyenként. Ezután átadják a stafétát a váltó következő tagjának. Óriás kivetítőn követhető a verseny alakulása. Minden versenyzőnek van egy saját avatárja és pontosan nyomon követhető a verseny állása. A viszonylag rövid távok miatt gyilkos iramot diktáltak az atléták, miközben a nézők és csapattársak is folyamatosan buzdították őket.

Laura remek teljesítményének is köszönhette az Európa-válogatott, hogy végül az előkelő második helyet szerezték meg Amerika mögött. Ez a verseny nagyon jó felkészülés volt a júliusi világbajnokságra, ahol Laura egyik fő versenyzője lesz a magyar válogatottnak.

Hétfőn újabb jó hírt kapott az egyesület. Trungel-Nagy Zalánt biztos indulóként nevezte a Magyar Triatlon Szövetség a júliusi Ifjúsági Európa Bajnokságra, melyet Spanyolországban rendeznek.

Zalán az Országos Bajnokságon az elmúlt héten ezüstérmet szerzett. Ez nagyon szép eredmény, tekintve, hogy előtte egy hónapon keresztül betegség miatt nem tudott megfelelően edzeni.

Edzők: Kornokovics Györgyi és Bozsó István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:49, hétfő | Helyi sport

Pünkösd havát is versenyzéssel kezdték a Koppányok

2024. május 4-én a Kecskeméti Íjászegyesület a Műkertvárosi Sportcentrumban rendezte meg az történelmi örömíjász versenyét, gyönyörű erdős, tavas, madár csicsergős környezetben.

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.