Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 10. 19:03, kedd | Helyi
Forrás: Csányi József

Járványügyi intézkedések szerdától Kiskunfélegyházán

Járványügyi intézkedések szerdától Kiskunfélegyházán

A holnaptól (2020. november 11. szerdától) életbe lépő országos korlátozásokkal kapcsolatban összefoglaltam a Félegyházára vonatkozó szabályokat és információkat, amelyeket az alábbiakban olvashatnak. Jelenleg még nem ismertek a kormány által meghatározott részletszabályok, azok ismeretében a most leírtak még változhatnak

  • A középiskolás diákok részére az önkormányzat biztosítja az ebédet, amelyeket az iskolai étkezdéből saját ételesben tudnak minden nap elvinni 12 és 14 óra között. A részletszabályokról az intézményeken keresztül értesítjük a diákokat.
  • A sportcsarnokot az iskolai foglalkozások kivételével, míg az uszodát, a múzeumot teljesen bezárjuk és a mozi is zárva tart.
  • Elengedjük a mozi bérleti díját. A mozi a helyi kultúránk része, nagyon fontos számomra, hogy megmaradjon a városban.
  • Az Önkormányzati bérleményeknél 30 napra elengedjük azon helyiségek bérleti díját, amelyek bezárásra kényszerülnek. A házhozszállítást végző vendéglátóhelyek bérleti díját 30 napra a felére csökkentjük. A rendelkezések egy hónapig hatályosak, ezt követően azokat felülvizsgáljuk. Az érintett vendéglátósokat, bérlőket arra kérem, hogy keressék a vagyonhasznosítási osztályt.
  • A Honvéd Sporttelep nyitva marad, itt egyénileg lehet sporttevékenységet végezni.
  • A piac és a havi kirakodóvásár változatlan rend szerint működik tovább.
  • A temetkezéseknél előírt 50 fős korlátozásokat az üzemeltető szigorúan be fogja tartatni, nagyon kérem a hozzátartozókat a szabály betartására, kerüljük el a kellemetlen helyzeteket.
  • Dolgozói szinten szinte valamennyi önkormányzati intézményünk érintett a vírussal. A bölcsődék és az óvodák normál rend szerint működnek, jelenleg nincs igazolt fertőzött, vagy szoros kontaktos gyermek, általános iskolákról, középiskolákról és a nem önkormányzati fenntartású intézményekről nincs információm. A Csanyi úti idősek otthonából jelenleg 18-an vannak kórházban a vírus miatt. Az intézmény területén jelenleg nincs igazolt fertőzött. A Nádasdy utcai otthonban egy ellátottnak más kórházi ellátás során lett pozitív tesztje, ő jelenleg is kórházban van. Az intézmény területén így nem volt és jelenleg sincs igazolt fertőzött. A Családok Átmeneti Otthonában és a Hajléktalanszállón nincs igazolt fertőzött lakó.
  • Az Egészségközpontban az eddigi eljárásrend szerint zajlik a betegellátás.
  • A Kórházunk is bekapcsolódott a koronavírusos betegek ellátásába, ehhez plusz orvosokat is kapott. Az itt zajló betegellátás teljesen elkülönül a napi, normál ellátástól. Az egynapos sebészeti ellátás szünetel. Az intézmény a beléptetőkaput áthelyezte, a belső parkolót a betegforgalom elől lezárták, ezért az utcán 5 új mozgáskorlátozott parkolót alakítottunk ki.
  • Bár este 8 órától kijárási tilalom lesz, mégis úgy döntöttünk, hogy a várost ünnepi díszbe öltöztetjük. Kora esténként jöjjenek, sétáljanak a családdal a friss levegőn, mutassák meg a gyerekeknek a feldíszített Félegyházát.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit