Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2020. November 10. 19:03, kedd | Helyi
Forrás: Csányi József

Járványügyi intézkedések szerdától Kiskunfélegyházán

Járványügyi intézkedések szerdától Kiskunfélegyházán

A holnaptól (2020. november 11. szerdától) életbe lépő országos korlátozásokkal kapcsolatban összefoglaltam a Félegyházára vonatkozó szabályokat és információkat, amelyeket az alábbiakban olvashatnak. Jelenleg még nem ismertek a kormány által meghatározott részletszabályok, azok ismeretében a most leírtak még változhatnak

 • A középiskolás diákok részére az önkormányzat biztosítja az ebédet, amelyeket az iskolai étkezdéből saját ételesben tudnak minden nap elvinni 12 és 14 óra között. A részletszabályokról az intézményeken keresztül értesítjük a diákokat.
 • A sportcsarnokot az iskolai foglalkozások kivételével, míg az uszodát, a múzeumot teljesen bezárjuk és a mozi is zárva tart.
 • Elengedjük a mozi bérleti díját. A mozi a helyi kultúránk része, nagyon fontos számomra, hogy megmaradjon a városban.
 • Az Önkormányzati bérleményeknél 30 napra elengedjük azon helyiségek bérleti díját, amelyek bezárásra kényszerülnek. A házhozszállítást végző vendéglátóhelyek bérleti díját 30 napra a felére csökkentjük. A rendelkezések egy hónapig hatályosak, ezt követően azokat felülvizsgáljuk. Az érintett vendéglátósokat, bérlőket arra kérem, hogy keressék a vagyonhasznosítási osztályt.
 • A Honvéd Sporttelep nyitva marad, itt egyénileg lehet sporttevékenységet végezni.
 • A piac és a havi kirakodóvásár változatlan rend szerint működik tovább.
 • A temetkezéseknél előírt 50 fős korlátozásokat az üzemeltető szigorúan be fogja tartatni, nagyon kérem a hozzátartozókat a szabály betartására, kerüljük el a kellemetlen helyzeteket.
 • Dolgozói szinten szinte valamennyi önkormányzati intézményünk érintett a vírussal. A bölcsődék és az óvodák normál rend szerint működnek, jelenleg nincs igazolt fertőzött, vagy szoros kontaktos gyermek, általános iskolákról, középiskolákról és a nem önkormányzati fenntartású intézményekről nincs információm. A Csanyi úti idősek otthonából jelenleg 18-an vannak kórházban a vírus miatt. Az intézmény területén jelenleg nincs igazolt fertőzött. A Nádasdy utcai otthonban egy ellátottnak más kórházi ellátás során lett pozitív tesztje, ő jelenleg is kórházban van. Az intézmény területén így nem volt és jelenleg sincs igazolt fertőzött. A Családok Átmeneti Otthonában és a Hajléktalanszállón nincs igazolt fertőzött lakó.
 • Az Egészségközpontban az eddigi eljárásrend szerint zajlik a betegellátás.
 • A Kórházunk is bekapcsolódott a koronavírusos betegek ellátásába, ehhez plusz orvosokat is kapott. Az itt zajló betegellátás teljesen elkülönül a napi, normál ellátástól. Az egynapos sebészeti ellátás szünetel. Az intézmény a beléptetőkaput áthelyezte, a belső parkolót a betegforgalom elől lezárták, ezért az utcán 5 új mozgáskorlátozott parkolót alakítottunk ki.
 • Bár este 8 órától kijárási tilalom lesz, mégis úgy döntöttünk, hogy a várost ünnepi díszbe öltöztetjük. Kora esténként jöjjenek, sétáljanak a családdal a friss levegőn, mutassák meg a gyerekeknek a feldíszített Félegyházát.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.