Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Január 16. 12:06, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Kiskunfélegyházi hangfelvétel - A polgármester feljelentést tesz a rágalmazások miatt

Kiskunfélegyházi hangfelvétel - A polgármester feljelentést tesz a rágalmazások miatt

Kiskunfélegyháza polgármestere nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért feljelentést tesz a rendőrségen a személyét érintő rágalmazások miatt.

Kapus Krisztián (Fidesz), aki egyben a választókerület országgyűlési képviselője is, szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a kiskunfélegyházi önkormányzati választással kapcsolatban megjelent hangfelvételben elhangzott állítások valótlanok, ahogy azt maga a hangfelvételen hallható Ajtai Tibor, a megyei cigány önkormányzat elnöke is elismerte.
Hozzátette: a hangfelvételt személye elleni aljas lejárató támadás céljára készítették, és ezt szintén elismerték.
Kapus Krisztián emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati választás tisztaságát megkérdőjelező jelenségről maga a választási bizottság sem értesült.
Az Együtt 2014 mozgalom kedden közleményben tudatta, hogy feljelentést tesz a 2010-es kiskunfélegyházi önkormányzati választáson történtek miatt, mert megítélésük szerint egy hangfelvétel a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúját veti fel. Azt írták: Ajtai Tibor, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagja, a megyei cigány önkormányzat elnöke egy felvételen részletesen elmondja, hogyan hajtottak végre - a láncszavazás módszerével - választási csalást a Fidesz-KDNP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje, Kapus Krisztián javára.
A felvétel miatt a Jobbik is feljelentést tesz.
A szóban forgó hangfelvétel kapcsán az atv.hu közölt cikket kedden. Ebben szerepel az is, hogy időközben a YouTube videomegosztón nyilvánosságra került egy interjú, amelyben Ajtai Tibor elismeri a hangfelvétel létezését, ám azt állítja: többekkel együtt Dósai Bence, a Fidelitas megyei elnöke vette rá arra, hogy működjön közre egy olyan hanganyag összeállításában, amellyel majd Kapus Krisztiánt meg lehet zsarolni, hogy távozzon posztjáról.
Szerinte a hanganyag tartalmának nincs köze a valósághoz, azt "próbából" vették fel a jegyzővel, három alkalommal. Mint mondta, csak később jött rá, hogy a Fidelitas-vezető saját szakállára akarta végrehajtani a puccsot, arról nem tudott sem Lezsák Sándor választókerületi elnök, sem Kerényi János régiós pártigazgató - írta az atv.hu, amely közölte azt is: Csölle Yvette jegyző - akit Kapus Krisztián elbocsátott január elején - ugyanakkor határozottan cáfolta nekik, hogy ezek próbafelvételek voltak, azt mondta, a felvétel az ő irodájában készült, egy "hétköznapi" beszélgetés keretében.
Kapus Krisztián, a Fidesz polgármesterjelöltje a szavazatok 37,9 százalékát kapta a 2010-es önkormányzati választáson. Közel ezer szavazattal előzte meg a második legtöbb voksot kapott jelöltet.

Címkék: Önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről