Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2013. Január 16. 12:06, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Kiskunfélegyházi hangfelvétel - A polgármester feljelentést tesz a rágalmazások miatt

Kiskunfélegyházi hangfelvétel - A polgármester feljelentést tesz a rágalmazások miatt

Kiskunfélegyháza polgármestere nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért feljelentést tesz a rendőrségen a személyét érintő rágalmazások miatt.

Kapus Krisztián (Fidesz), aki egyben a választókerület országgyűlési képviselője is, szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a kiskunfélegyházi önkormányzati választással kapcsolatban megjelent hangfelvételben elhangzott állítások valótlanok, ahogy azt maga a hangfelvételen hallható Ajtai Tibor, a megyei cigány önkormányzat elnöke is elismerte.
Hozzátette: a hangfelvételt személye elleni aljas lejárató támadás céljára készítették, és ezt szintén elismerték.
Kapus Krisztián emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati választás tisztaságát megkérdőjelező jelenségről maga a választási bizottság sem értesült.
Az Együtt 2014 mozgalom kedden közleményben tudatta, hogy feljelentést tesz a 2010-es kiskunfélegyházi önkormányzati választáson történtek miatt, mert megítélésük szerint egy hangfelvétel a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúját veti fel. Azt írták: Ajtai Tibor, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagja, a megyei cigány önkormányzat elnöke egy felvételen részletesen elmondja, hogyan hajtottak végre - a láncszavazás módszerével - választási csalást a Fidesz-KDNP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje, Kapus Krisztián javára.
A felvétel miatt a Jobbik is feljelentést tesz.
A szóban forgó hangfelvétel kapcsán az atv.hu közölt cikket kedden. Ebben szerepel az is, hogy időközben a YouTube videomegosztón nyilvánosságra került egy interjú, amelyben Ajtai Tibor elismeri a hangfelvétel létezését, ám azt állítja: többekkel együtt Dósai Bence, a Fidelitas megyei elnöke vette rá arra, hogy működjön közre egy olyan hanganyag összeállításában, amellyel majd Kapus Krisztiánt meg lehet zsarolni, hogy távozzon posztjáról.
Szerinte a hanganyag tartalmának nincs köze a valósághoz, azt "próbából" vették fel a jegyzővel, három alkalommal. Mint mondta, csak később jött rá, hogy a Fidelitas-vezető saját szakállára akarta végrehajtani a puccsot, arról nem tudott sem Lezsák Sándor választókerületi elnök, sem Kerényi János régiós pártigazgató - írta az atv.hu, amely közölte azt is: Csölle Yvette jegyző - akit Kapus Krisztián elbocsátott január elején - ugyanakkor határozottan cáfolta nekik, hogy ezek próbafelvételek voltak, azt mondta, a felvétel az ő irodájában készült, egy "hétköznapi" beszélgetés keretében.
Kapus Krisztián, a Fidesz polgármesterjelöltje a szavazatok 37,9 százalékát kapta a 2010-es önkormányzati választáson. Közel ezer szavazattal előzte meg a második legtöbb voksot kapott jelöltet.

Címkék: Önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 26. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor: az összes családtámogatási formát meghosszabbítjuk, sőt megerősítjük a választás után

Orbán Viktor miniszterelnök a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny községben meglátogatta Tóth Gábor tűzoltót, feleségét, Pálmát és három gyermeküket, akik a falusi csokból újították fel házukat

2022. Január 26. 05:00, szerda | Belföld

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

2022. Január 25. 18:02, kedd | Belföld

Vádat emeltek egy drog hatása alatt vezető 16 évessel szemben

Vádat emeltek egy 16 éves fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély nélkül, egyik utolsó ellenőrzése során pedig kiderült, kábítószert is fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült

2022. Január 25. 16:01, kedd | Belföld

Tavaly a negyedik negyedévben 1441 forint volt a fizikai dolgozók átlagos órabére

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1441 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, ez 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában mért 1322 forinthoz képest