Városlista
2022. december 6, kedd - Miklós

Hírek

2015. Március 23. 12:19, hétfő | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Kiskunfélegyházi cégtemetőt számoltak fel a NAV dél-alföldi nyomozói

Kiskunfélegyházi cégtemetőt számoltak fel a NAV dél-alföldi nyomozói

A nyomozás során a kezdeti négyről harmincötre bővült a gyanúsítottak száma, az ügyben közokirat-hamisítás mellett adócsalás és sikkasztás miatt emeltek vádat.

Cégtemetőt számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói: a nyomozás során a kezdeti négyről harmincötre bővült a gyanúsítottak száma, az ügyben közokirat-hamisítás mellett adócsalás és sikkasztás miatt emeltek vádat - közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a nyomozás még 2013 márciusában indult, akkor több mint 40 helyszínen foglalták le a cégek fiktív átruházásával és vagyonkimentésével kapcsolatos iratokat. A cégátírásokban közreműködő ügyvédet és három társát őrizetbe vették, a gyanúsítottak köre a nyomozás mostani lezárásával bővült 35-re.

A gyanú szerint rövid idő alatt, anyagi ellenszolgáltatás fejében több mint 30 gazdasági társaságot írattak egy kiskunfélegyházi, igen szerény körülmények között élő család nevére. Az átírást egy kiskunfélegyházi ügyvéd intézte. A strómanok a cégeket működtetni nem akarták, új székhelyként jellemzően egy Heves megyei, félkész, lakatlan, gazdasági tevékenység folytatására alkalmatlan ingatlant jelöltek meg, de néhány esetben egy kiskunfélegyházi tanyára jegyeztették be a cégeket - írták.

A NAV közölte: a pénzügyi nyomozók egyenként vizsgálták az átírt társaságokat. Több esetben szakértő bevonásával megállapították, hogy a volt tulajdonosok nemcsak a cégeket kívánták elpasszolni, hanem az azokban lévő vagyont is kimentették. Ezzel az adótartozások behajtását, illetve a szállítói tartozások kifizetését is meghiúsították. A pénzügyi nyomozók bizonyítékokat találtak arra is, hogy az ügyvéd több gazdasági társaság vagyonkimentéséről tudott.

A cégek között volt építőiparral, személyszállítással, vendéglátással, kereskedelemmel foglalkozó, de horgászboltot és pékséget is "eltüntettek".

Az ügy gyanúsítottjai között az ügyvéd mellett a vagyonkimentő volt ügyvezetők, a cégüket elpasszolók és az átvevők szerepelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 05. 10:15, hétfő | Helyi

Elismeréseket adtak át a X. Agrárszektor Konferencián

A napokban rendezték meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely idén volt a tízedik a 2013 óta tartó, év végi portfoliós agrárkonferenciák sorában.

2022. December 05. 08:06, hétfő | Helyi

Lezárt akta: parfüm szimpla whiskyvel

A kiskunfélegyházi nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a helyi férfi ellen, aki néhány nap alatt nyolc bűncselekményt követett el.

2022. December 04. 09:32, vasárnap | Helyi

Felgyúlt a második gyertya is városunk adventi koszorúján

December 3-án, ünnepélyes keretek között gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján a Polgármesteri Hivatalnál.

2022. December 04. 07:54, vasárnap | Helyi

A könyvtárba már megérkezett a Mikulás

December 3-án Mikulásváró családi szombat délelőttre invitálták a kisgyermekes családokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.