Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 12. 14:27, szerda | Helyi
Forrás: BMRFK

Kiskunfélegyházán rabolt, lopott, futott

Kiskunfélegyházán rabolt, lopott, futott

Két nap alatt egy rablást, és négy lopást követett egy 17 éves kiskunfélegyházi fiatalember

Két nap alatt egy rablást, és négy lopást követett egy 17 éves kiskunfélegyházi fiatalember. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 17 éves helyi férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy június 9-én este Kiskunfélegyháza belterületén leszólított egy 67 éves nőt, megkérdezte, mennyi az idő. Miután a sértett válaszolt, ő fellökte, majd a nő táskáját megpróbálta elvenni. Mivel azt a sértett nem engedte el, így kb. fél méteren keresztül az úttesten vonszolta az idős nőt, majd a táskát megszerezve elszaladt.

A fiatalember 10-én délelőtt meglátogatta egy 59 éves férfi ismerősét, akitől kért egy kávét. Amíg a kávé készült, az elkövető az asztalról felvette ismerőse pénztárcáját, amiből kivette a pénzt, majd elfutott, közben pedig eldobta a tárcát. Délután a férfi a városban egy 74 éves nő kosarából lopta el annak pénztárcáját, majd elszaladt. Az elkövető 11-én hajnalban Kiskunfélegyházán ismét leszólított egy 41 éves nőt, válláról lerántotta a táskáját és elszaladt. Azzal az ürüggyel, hogy bocsánatot kérjen, a férfi 11-én reggel visszament 59 éves ismerőséhez. A sértett közben megtalálta a tárcáját, ami ekkor már a nadrágzsebében volt. Az elkövető bocsánatkérés helyett inkább ismét ellopta a tárcát, majd elmenekült. A rablással és a lopásokkal az elkövető összesen több tízezer forint kárt okozott. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói 2013. június 11-én elfogták a tolvajt és őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezi a fiatalkorú előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.