Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 02. 09:16, kedd | Belföld
Forrás: KEOL.HU

Kiskőrösön buktak a számlagyárosok

Kiskőrösön buktak a számlagyárosok

Kiskőrösön működtették azt a számlagyárat, mely magyar és szlovák elkövetők közreműködésével hazai cégeknek nagyüzemben állította ki a fiktív számlákat.

Kiskőrösön működtették azt a számlagyárat, mely magyar és szlovák elkövetők közreműködésével hazai cégeknek nagyüzemben állította ki a fiktív számlákat. A valótlan dokumentumokat felhasználók közel 4 milliárd forinttal csökkentették áfafizetési kötelezettségüket. Az ügyben vádemelést javasolnak a pénzügyi nyomozók - adott tájékoztatást a büntetőügyről Barnáné Horváth Melinda pénzügyőr százados, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága szóvivője.

Két férfi irányította azt a bűnszervezetet, amely hazai cégek megrendelése alapján, jutalék ellenében nagy mennyiségben készített fiktív számlákat. A valótlan tartalmú számlák, fuvarlevelek és szállítólevelek kiállítására és a pénzek mozgatására egy jól szervezett csapatot építettek maguk köré. Tizenegy magyar és öt szlovák állampolgár állt a számlagyár „alkalmazásában". Bázisukat egy kiskőrösi irodában alakították ki.

A megrendelők igénye szerint magyar cégek nevében belföldi beszerzést igazoló fiktív számlákat állítottak ki, illetve szlovák és cseh cégekre tüntették el az árukészletet - áfamentesen. A valós látszat fenntartása érdekében az áruk ellenértékét bankszámlákon mozgatták, sőt több esetben a termékeket tehergépjárművekkel utaztatták.

A számlákat felhasználó harmincöt gazdasági társaság összesen csaknem négymilliárd forinttal csökkentette általános forgalmi adó fizetési kötelezettségét.

A pénzügyi nyomozók több mint ötven helyszínen foglalták le a bűncselekmény bizonyítékait. A keletkezett kár megtérülésére ingatlanokat és járműveket zároltak, de több számlabefogadó élt az önkéntes megtérítés lehetőségével.

A bűnszervezet két irányítója és tizenhat tagja ellen bűnszervezetben elkövetett adócsalás és más bűncselekmények, míg a számlákat felhasználók ellen adócsalás miatt javasolnak vádemelést.

Az ügyben gyanúsítottként szerepel a közelmúltban vádemelési javaslattal megküldött parfümös ügy fő gyanúsítottja is. A gyanú szerint nemcsak parfümmel üzletelt, hanem telefonkereskedéséhez is igénybe vett közösségen belüli értékesítést színlelő számlákat, mellyel több mint hétszázmillió forint általános forgalmi adó megfizetését titkolta el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.