Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 08. 11:31, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Kisebb fennakadások Zalában, minden út járható Vas megyében is

Kisebb fennakadások Zalában, minden út járható Vas megyében is

Kisebb fennakadásokat okozott Zalában a csütörtök hajnalban újraindult havazás, folyamatosan dolgoznak az utak megtisztításán Vas megyében is.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta, Gosztola külterületén hajnalban egy személygépjármű elakadt a hóban és akadályozta a közlekedést. Zalaszentiván külterületén pedig árokba csúszott egy személyautó. A járműveket a tűzoltók segítségével állították vissza az útra, senki sem sérült meg egyik esetben sem.

Kidőlt fa akadályozta a forgalmat Pórszombat külterületén, Zalaegerszegen határában a Bazita és Gellénháza közötti úton, valamint a 75-ös főúton, Pölöske külterületén is. Az útakadályokat a tűzoltók távolították el.

Vas megyében az Őrségben, valamint Vasvár és Körmend térségében volt intenzívebb a havazás, a közútkezelő gépei folyamatosan dolgoznak, minden út járható.

Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek csütörtök reggel azt mondta, feltámadt a szél, de nem okozott hóátfúvásokat.

A katasztrófavédelem csütörtökön kora reggel azt közölte, hogy a havazás miatt nincs áram Vas és Zala megye 23 településén, az áramszünet 1800 fogyasztót érint. A szolgáltató szakemberei dolgoznak az üzemzavar elhárításán. A rendőrség azt írta, hogy az érintett településeken bűnmegelőzési céllal folyamatos a rendőri jelenlét.

Címkék: , havazás, vas, Zala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.