Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2019. November 08. 18:01, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Kis Virág keramikus művész alkotásaiból nyílt kiállítás

Kis Virág keramikus művész alkotásaiból nyílt kiállítás

Viginti címmel nyitotta meg kapuit a félegyházi alkotóművész önálló kiállítása november 7-én a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában.

Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatójának köszöntő gondolatait követően a tárlatot Endre Sándor volt alpolgármester ajánlotta a minden művészetkedvelő figyelmébe.

- Azért vagyunk itt, hogy megfejtsük Virág álmait és repülhessünk mi is vele – mondta megnyitó beszédében Endre Sándor, majd pár szóban bemutatta az alkotót és életének fontosabb állomásait a megjelentek számára.

Kis Virág Szegeden a Tömörkény István Művészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd a Nyugat-Magyarországi Egyetemen szerezte meg formatervező művész diplomáját Győrben.

Cserediákként 2006-ban a Glasgow School of Art-ban tanulhatott, amely Európa egyik vezető vizuális tudományokat tanító egyeteme. Virág a későbbiekben a művészi alkotás mellett képzőművész tanári oklevelet is szerzett és nem utolsósorban tehetségfejlesztő szakvizsgát is tett. Tehát nemcsak a művészi alkotással, hanem a fiatal generáció felnevelésével is foglalkozik.

Noha számos kiállítással büszkélkedhet Virág (műveit megtekinthették már Budapesten, Szegeden, Sopronban, Kapolcson, Kunszálláson, a Magyar Kerámia Szövetség kiállítási helyszínein, sőt egy európai vándorkiállításon is) Kiskunfélegyházán elsőként mutatja be műveit az alkotó. Igaz, munkáit már sokan megcsodálhatták városunkban, hiszen számos köztéri alkotás dicséri keze munkáját. Így például a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Intézmény közösségi termében található mozaik falburkolat és a 2004-ben átadott Constantinum Óvoda szecessziós homlokzatának díszítő motívuma is. De ezek mellett meg kell említenünk azt is, hogy 2017-ben a Holló László emlékplakettet is Virág alkotta meg, valamint a Móra téren található „békás kúton” is látható munkája – részletezte Endre Sándor. Végül néhány gondolattal bemutatta a kiállító terem falain látható műveket melyek között szárnyak, torzók és Petőfi-hagyományok is szerepelnek, sőt arra a furcsa kérdésre is választ kapunk, hogy három nyúlnak miképpen lehet három füle.

A látványos és páratlan műveket felvonultató kiállítás november végéig tekinthető meg.

A kiállítás megnyitón Holló Sevi Tanaka különleges hangszereiket (handpan, doromb, didgeridoo) megszólaltatva vitték a megjelenteket a lüktető zene hullámain hajózva a végtelen álomidőbe.

Címkék: Viginti

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 16. 17:04, szombat | Helyi

Külföldről vásárolsz online?

Új áfaszabályok lesznek!

2019. November 16. 09:59, szombat | Helyi

Szakmai nappal indult az 5 éves ciklus

A régi hagyományok szerint tartotta az új választási ciklus első polgármesteri fórumát november 14-15-én a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpontban.

2019. November 16. 09:57, szombat | Helyi

Megmérettettek a megyei borok

Olyan érdeklődés fogadta, hogy egy tűt sem lehetett leejteni a kecskeméti Sheraton Hotel konferenciatermében, mely a tavalyi évhez hasonlóan idén is helyszínt biztosított a II. Bács-Kiskun Megyei Bormustrának.

2019. November 16. 09:53, szombat | Helyi

Hat tipp a ráncok ellen

Késleltetett öregedés