Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 23. 14:53, szombat | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Királyt választanak a bajszosok

Királyt választanak a bajszosok

Van egy jó hírem: A Jóisten megszentelte a VII. Kunsági Bajuszfesztivált, csak a szentelt vízből kicsit most több jutott a kelleténél – így köszöntötte Gulyás László a vendégeket.

Van egy jó hírem: A Jóisten megszentelte a VII. Kunsági Bajuszfesztivált, csak a szentelt vízből kicsit most több jutott a kelleténél – így köszöntötte Gulyás László a fesztivál megálmodója a megnyitóra érkezett szőrbajuszú és bőrbajuszú vendégeket.

Csányi József polgármester köszöntőjében szintén üdvözölte a sodrott, pödrött, egyenesített bajszú vendégeket, akik azért érkeztek ma Kiskunfélegyházára, hogy mérettessék magukat a VII. Kunsági Bajuszfesztiválon. Ahogy a polgármester elmondta, ez a verseny egy olyan tradíció Félegyházán, amely a város hírnevét meghatározza. Éppen ezért nagy öröm, hogy ennyien érkeznek évről évre Kiskunfélegyházára – hangsúlyozta.

Szilágyi Péter a Magyar Bajusz Társaság alapítója a Kunsági Bajuszfesztivál múltját elevenítette fel. Ahogy elmondta, az első fesztivált 8 éve Gulyás László álmodta meg, azóta pedig egyre többen vesznek részt az évről évre megrendezett programon. Idén Erdélyből, Ausztriából, Németországból és a Felvidékről érkeztek résztvevők. Mondhatni a Bajusz fővárosa lett Kiskunfélegyháza. A Bajusz ünnep, nem kevesebb, mint egy magyar ünnep. A bajusz a férfi viselet része, ami a magyarság szimbóluma. Nem csak szőr a magyar bajusz – fogalmazott Szilágyi Péter. A könyvtár kiállító termében egy fotógráfiai gyűjtemény kapott helyet, amely Kiskunfélegyháza bajszos múltját hivatott bemutatni a 19. és a 20. század fordulóján. A képek a város különböző beosztású és rangú lakóit ábrázolja, akik bajuszt viseltek.
Ma délután pedig a hagyományoknak megfelelően a Bajusz király választással folytatódik a program, ahol kiderül, hogy ki viseli a legszebb szőrkölteményt az arcán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.