Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2012. Március 27. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Kipótolja a kormány a vízdíjat

Kipótolja a kormány a vízdíjat

4,5 milliárdos, a központi büdzséből elkülönített összeggel segíti a kormány ott, ahol az országos átlagnál magasabbak az ivóvíz szolgáltatás, szennyvízelvezetés és tisztítás költségei.

A rendelet előírja, milyen feltételekkel lehet pályázni a hozzájárulásra.

Az előirányzatban kiemelten kezelik a társadalmi, gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott településeket. Fontos kitétel, hogy a jóváhagyott összeget – ellenőrizhető módon – kizárólag a ráfordítás csökkentésére használhatja fel az önkormányzat, vagy a szolgáltató. A pályázatok elbírálását – egy tárcaközi bizottság segítségével – a vízgazdálkodásért felelős miniszter végzi.

A 4,5 milliárdos támogatásból 50 millió forintot vis major esetekre tartalékol a kormány, ez az ivóvízminőség ideiglenes fenntartására nyújthat fedezetet. Tavaly összesen 626 település önkormányzata felelt meg a kiírásnak, a támogatás így több mint egymillió embert érintett -tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 13:31, péntek | Belföld

Agrárminiszter: Már most látszanak a pozitív hatásai a kötelező bolti akcióknak

Bár csak rövid ideje van hatályban, hiszen június 1-jén vezették be, már most látszanak a nagyon pozitív eredményei a kötelező bolti akcióknak - mondta az agrárminiszter pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

2023. Június 09. 13:27, péntek | Belföld

Jó eséllyel nem jár vissza pénz a banktól, ha mi adjuk ki az adatainkat csalóknak

Bizonytalan a kártérítés lehetősége, ha az ügyfél pénze a saját jóváhagyása, gondatlansága miatt került csalókhoz egy átutalás során - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).