Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 11. 08:00, vasárnap | Belföld
Forrás: Orinetpress

Kiosztották a Budapest Bora 2015 címeket

Kiosztották a Budapest Bora 2015 címeket

A négy csapatból álló zsűri 95 borból választotta ki a nyertes Budapest Bort, mind fehér mind vörös kategóriában.

A négy csapatból álló zsűri 95 borból választotta ki a nyertes Budapest Bort, mind fehér mind vörös kategóriában. A borverseny és a cím odaítélésének célja, hogy segítse a magyar borvidékeken termelt borok népszerűsítését és megismertetését, a magyar borászatok fejlődését - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala.

Budapest Főváros Főpolgármestere kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium mellett működő Országos Borszakértő Bizottság szakmai közreműködésével második alkalommal meghirdetett Budapest Bora verseny eredményeként 2015-ben a fehér bor kategóriában a Tornai Pincészet Kft. a Balatoni borrégióban, a Somlóhegyen termelt Somlói Top Selection Apátsági Furmint, 2011-es évjáratú bora lett. Vörös bor kategóriában pedig az Eszterbauer Kft. a Pannon borrégió, szekszárdi Tivald Cabernet Sauvignon, 2011-es évjáratú bora viselheti a BUDAPEST BORA 2015 elismerő címet.

A nyertes borok termelői az elismerő oklevél mellett jogosultakká válnak a „Budapest Bora” embléma használatára a nyertes borok palackjain és a hozzájuk kapcsolódó marketing és kommunikációs tevékenység során.

E téren sikerként értékelhető, hogy Magyarország összes borrégiójából szép számmal érkeztek nevezések, közöttük a kisebb családi gazdaságoktól kezdve a piacon már bevezetett, jó hírnévnek örvendő borászatokig – írja közleményében Tarlós István főpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.