Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 14. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Kínoz a hátfájás

Kínoz a hátfájás

Szeretnénk megszabadulni a hátfájástól? Íme pár tipp, ami biztosan segít.

1. Mozgás
Ahhoz, hogy a gerincünk, a hátunk izmai rendben legyenek, fontos, hogy alaposan átmozgassuk minden porcikánkat, főként, ha ülőmunkát végzünk. Erre kiválóan alkalmas az úszás, közben ugyanis jól nyúlnak az izmok, ami a gerincnek megfelelő stabilitást biztosít. Csontritkulás estén javítja az ideg-izom koordinációt, segít megelőzni a csonttöréseket. Emellett a jóga is kiváló, főként ha speciálisan erre a problémára kifejlesztett gerincjógát alkalmazzuk. Biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére. A gerincjóga egy csoportos mozgásterápia, amely precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal eredményesen kezeli a teljes fizikumot, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, javítja az általános közérzetet. A Pilates pedig egyedi légzéstechnikájának köszönhetően olyan mélyizmokat használ, amelyek segítségével nemcsak testtartásuk és felépítésünk válik rugalmassá, de közérzetünk is érezhetően javul. A módszer nagy hangsúlyt fektet a hasizmok edzésére, melyeknek szerepük van a gerincoszlop megtámasztásában.

2. Kínai gerincmasszázs
A kínai masszázs ötvözi az akupunktúrás pontok kézzel való kezelését, a masszázst és az ízületek kimozgató technikáját. Különböző fogásokat vegyítenek, tolást és markolást, nyomást és dörzsölést. Különlegessége, hogy ruhán keresztül masszíroznak. A klinikai vizsgálatok alátámasztják, hogy a kínai masszázs a mozgásrendszerre és az idegrendszer betegségeire is kiválóan hat. Jól kezelhető vele a lumbágó, az isiász, ízületi gyulladás, kopás fejfájás, migrén, ideggyulladás, alvásprobléma, kimerültség, puffadás, székrekedés, cukorbetegség vagy elhízás.

3. Alexander technika
Ha boldogok vagyunk, kihúzzuk magunkat, ha aggaszt valami, összegörnyedünk, ha idegesek vagyunk, megfeszítjük, felhúzzuk a vállainkat.
A lelki terhek testi tünetként, például krónikus hátfájásként jelentkeznek. Az Alexander-technika arra okít, hogy a lelki problémákat, a gondokat tudatosítjuk, és sikeresen megszabaduljunk tőlük. Ehhez le kell ülni egy tükör elé, és figyelni a testtartásunkat, mozdulatainkat. A tanár finom érintésekkel segít, hogy megtanuljuk helyesen használni a testünket. Például megfogja a kézfejünket és megemeli a karunkat. Ezt a legtöbben nem engedjük elsőre, mert megfeszítjük az izmainkat. Ilyenkor megkér, hogy engedjük, hogy felemelje a karunkat. Ha ez sikerül, rájövünk, hogy folyton megfeszülünk, ami komoly hátfájdalmakat okoz.
Berögződött rossz szokásainak kiiktatásával a testi és lelki feszültségek oldódnak, és a stressztűrő képességünk is javul.

4. Gyógyfürdők
Gyors és hosszan tartó javulást érhetünk el a gyógyfürdőkkel is. Erre kiválóan alkalmas, ha bármelyik hazai gyógyfürdőt felkeressük, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor otthon is készíthetünk illatos, lazító fürdőt. Engedjük tele a kádat meleg, de nem túl forró vízzel, és öntsünk bele egy kis fazéknyi jó erős fehér fűzfakéreg főzetet. De érdemes kipróbálni az iszapfürdőt és a gyógyföld pakolást is.

5. Elektroterápia
Az orvosi áram még igen erős fájdalmak esetén is óriási segítséget nyújt. Az elektroterápia olyan elektromos árammal történő kezelést jelent, mely segítségével célzottan stimulálják a szervezet izomzatát, így segítve a krónikus ízület- és izomfájdalmakon, csontritkuláson, isiászon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: