Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Február 13. 10:24, péntek | Helyi
Forrás: BKMRF

Kikényszerített jegyzőkönyv - kattant a bilincs Kiskunfélegyházán

Kikényszerített jegyzőkönyv - kattant a bilincs Kiskunfélegyházán

A kiskunfélegyházi gyanúsítottak nem engedték ki az otthonukból a gázszolgáltató munkatársait és arra kényszerítették őket, hogy a megállapított szabálytalanságokat ne foglalják jegyzőkönyvbe.

A gázszolgáltató munkatársai 2015. január 15-én ellenőrzést tartottak egy kiskunfélegyházi családi házban, amelynek során megállapították, hogy az ingatlanban szabálytalanul vételezik a gázt. Az ellenőrzéskor jelen volt a ház tulajdonosa, J. László és a felesége, valamint a szomszédban lakó 24 éves fiuk is. Az észlelteket jegyzőkönyvbe akarták foglalni az ellenőrzést végrehajtók, de J. László közölte a sértettekkel, hogy addig nem távozhatnak az otthonából, amíg - valótlanul - jegyzőkönyvbe nem foglalják, hogy mindent rendben találtak. Miközben a 43 éves férfi fenyegette a gázszolgáltató munkatársait, fia a bejárati ajtó előtt állt, felesége pedig kiabált és szidalmazta őket. A sértettek a kényszer hatására a szabálytalan gázvételezés tényét nem merték jegyzőkönyvbe foglalni, majd a történtekről értesítették a rendőrséget.

A gázszolgáltató és a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2015. február 11-én 9 órakor összehangolt akció keretében ismételten ellenőrzést hajtottak végre J. László otthonában. Mivel a kialakított csatlakozások alapján felmerült a gyanú, hogy a szomszédos ingatlanban is szabálytalan vételezték a földgázt, ezért ott is ellenőrzést tartottak a szakemberek és a rendőrök. Az ott tartott intézkedés során kiderült, hogy a 24 éves J. László a gázon kívül az elektromos áramot is szabálytalanul vételezte. A megalapozott gyanú szerint a két szomszédos ház lakói 2014 szeptemberétől lopták a villamos energiát és a földgázt. Az áram- és gázszolgáltató munkatársai az illegális felhasználásokat azonnal megszüntették.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói személyi szabadság megsértése bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyásuk mellett - gyanúsítottként hallgatták ki J. László 44 éves, J. Lászlóné 40 éves és J. László 24 éves helyi lakosokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA