Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2018. Június 12. 17:26, kedd | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Kihíváson viaskodtak a Koppányok

Kihíváson viaskodtak a Koppányok

2018. június 10-én Gyulán a Termál Campingben versenyeztek a Turul Koppányok, ahol 10 fővel képviselték a városunkat.

Immár második alkalommal rendezte meg a Gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület a 143 lövéses Kihívás versenyét. A verseny különlegessége a kihívás, mert a szokásos versenyektől eltérően, itt két különböző versenyt kell közvetlenül egymás után végiglőni. A 143 lövéses pálya egy 21 célos egy körös 63 lövéses történelmi versenyből és egy 20 célos 80 lövéses pályaíjász versenyből épül fel. Nagy állóképességet és türelmet igényel ennek a versenynek a fegyelmezett végig lövése. Az előző napok és az aznap reggeli borús, felhős idő ellenére napközben már ragyogó idő volt, de a Termál Camping árnyas fái alatt viselhető volt az erős napsütés. A repülőrajtos verseny a két pályán gördülékenyen, súrlódásmentesen zajlott, kora délutánra végeztek az első csapatok, és így volt lehetőség az eredményhirdetésig egy kis pihenésre, más csapatok tagjaival beszélgetésre.

A következő eredmények születtek:

Vadászreflex íj kategóriában, Tamáskovics Gyula és Kis Mónika 1. lett.
Pusztai íj kategóriában: Berente Imréné 1., Dinnyés Gyula 2. helyezést ért el, Szeibert Imre, Szólya Imre, Boldog Bence, Kiss László és Csányi József a középmezőnyben végeztek.


A Koppányok következő versenye a június 17-i DAR TVS 4. állomása lesz Hetényegyházán, a Koppányok aktív közreműködésével.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.

2020. Március 03. 18:34, kedd | Helyi sport

Sikeres február a Fénypárducoknál

Négy hétvégén ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai 2020 februárjában, Kunszentmiklóson, Pécsen, Dunaújvárosban és Tiszaföldváron.