Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Szeptember 29. 09:54, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Kihirdették a Szilveszteri Futáshoz kapcsolódó rajzpályázatot

Kihirdették a Szilveszteri Futáshoz kapcsolódó rajzpályázatot

Harminckettedik alkalommal kerül megrendezésre a Szilveszteri Futás itt Kiskunfélegyházán, ami az évek folyamán sok változáson ment át.

Az év záró sporteseménye az utóbbi időben jótékonysági jelleget öltött és a fő támogató Szűcs-Szabó Sándor révén már Rollsped-futam névre hallgat. Több éve pedig már az óvodások számára kiírt rajzpályázat is kíséri a jeles sportrendezvényt. Idén a három témakör, melyre beadhatják alkotásaikat a gyermekek:

  • Legszebb álmok
  • Mi leszek ha nagy leszek
  • Mesevilág

Az alkotásokat a Dózsa Óvodába kell eljuttatni Csernus Krisztina intézményvezetőnek, vagy postázni is lehet a 6100 Kiskunfélegyháza, Mezősi Károly u. 2. címre. Minden pályázót arra kérnek, hogy a borítékra írják rá: „Szilveszteri futás rajzpályázat”.

A pályázaton minden köz- vagy magánóvodába járó 5-7 éves óvodás részt vehet, az alkotások technikája lehet zsírkréta, ceruza, festék, filctoll, a mérete ne legyen nagyobb A/4-es méretnél. Kérik, hogy a rajz hátoldalára írják rá a pályázó nevét, életkorát, óvodájának nevét, az óvodai csoport nevét, a települést és a pályázat témáját. Beküldési határidő: október 27., péntek 12 óra.

A pályázatokat hattagú zsűri bírálja majd el, amelynek vezetője Szűcs-Szabó Sándor. További tagok: Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák vezetője, Fekete Krisztina a Dél-100 Kft. képviselője, Lajos Norbert, a Nor-Bike Kft ügyvezetője, Lencsés Sándor, a Fornetti Kft. Magyarországi Franchise és Concept üzletág igazgatója és Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke.

Az eredményhirdetés december 9-én, szombaton 15:30-kor lesz a városháza aulájában.

Az elkészült alkotásokból a zsűri döntése alapján fognak kikerülni azok, amelyek a futópólókat fogják díszíteni és a legjobb 50 rajzot pedig egy kiállításon megtekintheti a közönség – tudtuk meg szeptember 28-án Szűcs-Szabó Sándortól és Németh Lászlótól azon a sajtótájékoztatón, melyen a fő szervezők és támogatók nyilatkoztak a jeles esemény részleteiről.

A sajtónyilvános megbeszélésen tiszteletét tette Balla László és Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat alpolgármesterei, Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, a rendezvény főtámogatója, Lajos Norbert – Nor-Bike Kft. ügyvezetője, Horváth Gyula, a FORNETTI KFT. Közép – Magyarország régióvezetője, Németh László – Jogging Plus Sportegyesület elnöke, Kószó Éva, a Jogging Plus SE sportmenedzsere és rendezvényszervezője. A Dél-100 Kft. képviselője, Fekete Krisztina sajnos betegség miatt nem tudott megjelenni.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a futóesemény idén is teljes mértékben jótékony célt szolgál, hiszen a nevezési díjakból és a felajánlásokból összegyűlt összeget 100 százalékban a Kiskunfélegyházi Napiköziotthonos Óvodák fogják megkapni. Csernus Krisztina intézményvezető elárulta azt is, hogy a pénzt fejlesztőeszközökre, bővítésre fordítják majd.

A fődíjról is szó esett a megbeszélésen, melyet idén is Lajos Norbert, a Nor-Bike Kft. ügyvezetője fog biztosítani. Reményei szerint emiatt is sokan rajthoz fognak állni december 31-én.


Balla László alpolgármester, a rendezvény egyik védnöke elárulta, hogy mindig örömmel dolgozik együtt ezzel a csapattal. Külön boldogsággal tölti el az, hogy ő már a futóklub első szilveszteri rendezvényén is ott volt, sőt azután is minden évben részt vett nézőként rajta.

- Nem sok olyan rendezvény van a városban, amit ilyen régóta megtartanak és ilyen nagy népszerűségnek örvend. Az utóbbi öt évben pedig az időjárás is mindig amellett a 6-700 induló mellett volt, akik rajthoz álltak az év utolsó napján. Úgy vélem a távok mindig könnyen teljesíthetőek voltak és minden résztvevő számára megadták az alaphangulatot a szilveszteri bolondozáshoz – mondta Balla László alpolgármester és azt is hozzátette, hogy idén a rajzpályázat témái is rendkívül jók, hiszen ideális képet adnak a felnövekvő generáció álmairól, az őket foglalkoztató gondolatokról…

Az esemény mottója: „Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva az óvodás gyermekeket!”

A rendezvény fővédnöke Csányi József polgármester, védnökei: Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek. Főtámogatója: Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője.

(Képek: Fantoly Márton / Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 20:04, péntek | Helyi

Nem csak mese, hanem valóság

December 7-én a Batthyány iskola alsó tagozata és az 5. évfolyam a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházba látogatott el, ahol „A kis herceg” című előadást tekintették meg.

2023. December 08. 19:57, péntek | Helyi

Oldott hangulatban

A Batthyány Lajos Általános iskola harmadik iskola-előkészítő foglalkozását november 28-án és 29-én rendezte meg, két csoportban, összesen 37 nagycsoportos óvodás részvételével.

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Az év utolsó vására vasárnap lesz

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. december 10., vasárnap.

2023. December 07. 16:54, csütörtök | Helyi

Mikulás nap angolul

Angol versenyt rendezett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.