Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 12. 21:25, szerda | Helyi
Forrás: knp.nemzetipark.gov.hu

Kigyulladt az erdő Bugacon

Kigyulladt az erdő Bugacon

Július 11-én a délutáni órákban lángok csaptak fel Bugacon, a Kiskunsági Nemzeti Park területén. Szerencsére az éjszakai eső segített megfékezni a tüzet.

Öt-hat hektáron égett az erdő Bugacon, fokozottan védett területen, a Bioszféra Rezervátum magterületén. Az aljnövényzet és a kidőlt fák gyulladtak ki egy nyílt homoki gyepekkel tagolt, sarjas nyaras területen.

A kecskeméti, a kiskőrösi, a kiskunfélegyházi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a mélykúti, a lakiteleki, a bugaci, a kiskunmajsai, az orgoványi és a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a tüzet. Munkájukat nehezítette, hogy a tűz helyét csak gyalog lehet megközelíteni, így csak kéziszerszámokkal dolgozhattak.

A munkálatokban a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei is részt vettek. A tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni és az éjszakai eső sokat segített abban, hogy reggelre eloltották a lángokat.

Egy kiskunfélegyházi és egy kecskeméti hivatásos egység dolgozik még a helyszínen a nemzeti park kollégáival, utómunkálatokat végeznek.

Ezen a területen már 2012-ben is pusztított a tűz. Akkor 1000 hektáron égett fenyves, nyaras és borókás, és a Bugaci Ősborókás teljesen megsemmisült. A most kigyulladt öt-hat hektáros terület is a valamikori Ősborókás része volt. A 2012-es tűzben a borókák teljesen elpusztultak, a nyaras viszont újrasarjadt.

A fotókat a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság bocsátotta rendelkezésünkre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.