Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2023. Január 07. 21:29, szombat | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Minden idők legjobb helyezését érték el az országos rangsorban, ahol 90 csapat tudott felkerülni a listára. A több mint 120 klub közül a 13. helyet szerezték meg.

Az MBSZ az olimpiai ponttáblázat alapján állítja össze a rangsort, ez alapján készült el az egyesületen belül egy lista.
Nagyon örvendetes, hogy 21 versenyző tudott pontot szerezni.
Összességében elmondható, hogy ennyi bajnok és bajnoki cím egy évben még soha nem volt a diákolimpiai és országos bajnokságokon.

Fotó: Tapodi Norbert

Fotó: Bárány-Almási Bianka

Fotó: Hideg Balázs

Fotó: Czakó Zoltán

Fotó: Szécsényi Kornél

Fotó: Hideg Zita

A 13 bajnoki címet heten gyűjtötték: Tapodi Norbert 3, Bárány-Almási Bianka 2, Czakó Zoltán 2, Hideg Balázs 2, Szécsényi Kornél 2, Hideg Zita 1.

Fotó: Tapodi Zsófia

Strandbirkózásban Tapodi Zsófia összetettben utánpótlás bajnok lett. Ez azért fontos, mert 2028-ban olimpiai sportág lesz a női strandbirkózás.

További bajnoki érmek egyéniben: 11 ezüst és 9 bronz. Csapatban a diák fiúk a 2., a lányok pedig 3. helyen végeztek. Ebben a korosztályban a korondiakkal közösen csapat vett részt, nélkülük nem sikerült volna ilyen jól. A serdülő fiúk szabadfogásban ötödikek, az utánpótlás lányok a hatodikak lettek.

Fotó: Biblia Róbert

Fotó: Czakó Zoltán

Fotó: Tapodi Rebeka

Újra vannak válogatott versenyzők, akik szépen helytálltak. Biblia Róbert az U17-es korosztályban a világbajnokságon 8. lett, Czakó Zoltán az U15-ös EB-n 11. Tapodi Rebeka az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon képviselte hazánkat.

A válogatott keretek tagjaként többen különböző külföldi versenyeken és edzőtáborokban vehettek részt Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Franciaországban, Szlovákiában, Szerbiában.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémiára 10 versenyző nyert felvételt, ez országos szinten is kiemelkedő.

Óvodai és iskolai foglalkozásokat is tartanak és Kunszálláson ujraindultak az edzések.

Van egy kezdő csoport, akik közül többen a fentiek nyomdokaiba léphetnek.
Az év folyamán több fontos versenyt rendezhetett a szakosztály. A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok az egyik legközkedveltebb helyszín, mindenhonnan szívesen jönnek és elégedetten távoznak a kiváló körülményeknek köszönhetően. Tavasszal volt válogató verseny, ahol megemlékeztek a város első olimpikonjáról, dr. Varga Béláról, aki 110 évvel ezelőtt világbajnoki címet és olimpiai bronzérmet szerzett. Májusban a hagyományos Kiskun Kupa zajlott, ahol 5 ország versenyzői küzdöttek, megemlékezve a legendás edzőről, idős Besze Lászlóról. Ősszel diákolimpiai döntőnek adott otthont a sportcsarnok.

Nagy tisztelet és köszönet a szülőknek, akik minden edzésre eljuttatják a gyermekeket, még Fülöpkéről, Kunszállásról, Pálmonostoráról, Petőfiszállásról és Kiskunmajsáról is és mindenben az edzők és egymás segítségére vannak!
Az egyesület vezetése köszöni az Önkormányzat, a Dél-100 Kft, a Városi Sportcsarnok, a Kiskunfélegyházi Kosárlabda Club, a Platán Iskola, a Center Gym és a többi támogató segítségét.

A fenti eredmények eléréséhez a következők járultak hozzá, Félegyházán: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Molnos Norbert, Polyák Dániel és Csillag Emese személyi edző. Korondon: Balázs Imre, Balázs Zsolt és Józsa Gábor. A KIMBA edzői stábja. Biblia Róbert nevelőedzője: Peres Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 08:50, kedd | Helyi sport

Utánpótlás-csapatbajnokságon vettek részt a félegyházi birkózók

Szigetváron rendezték az U15-ös fiú és a női utánpótlás- csapatbajnokságot, az elmúlt hétvégén.

2023. Október 16. 13:39, hétfő | Helyi sport

Ősszel is aktívak a Koppány Íjászok

Október 7-én népes csapattal, pontosabban 16 fővel vettek rész a Koppányok a Hetényegyházi Íjász és Szabadidő Sport Egyesület a Kalmár Pihenőparkban a soron következő íjász versenyen.

2023. Október 02. 21:00, hétfő | Helyi sport

Őszi Turul Koppány verseny eredmények

2023. szeptember 23-án a Koppányok egyik csapata a Dél-Alföldi régiós versenysorozat hatodik egyben utolsó állomásán vett részt, Kiskundorozsmán.

2023. Szeptember 29. 12:17, péntek | Helyi sport

Teljes a Spartan Trifecta érem

A kiskunfélegyházi triatlonos kiváló teljesítményével gyűjtötte be a Spartan Race 3 darabos éremkollekcióját.