Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. November 30. 15:06, kedd | PR
Forrás: (x)

Kiegészítők, amik otthonosabbá teszik a lakásodat

Kiegészítők, amik otthonosabbá teszik a lakásodat

Egy lakás nem lesz otthon attól, hogy berendezed – a részletek, a személyes tárgyak teszik azzá.

Sok embernek vannak jónak gondolt elképzelései arról, hogyan fogja berendezni álmai otthonát, aztán amikor elkészül, nincs elragadtatva az eredményt látva. Valahogy nem olyan, valami hiányzik, közel sem olyan jó, mint azok a magazinfotók, amik annyira tetszenek. De vajon miért is van ez így? Megmondjuk: mert nagyban gondolkodsz, és elsiklasz a részletek fölött!

Nem csak a funkció fontos

Különösen azokra igaz, akik kis lakásból költöznek nagyobba, hogy leragadnak a funkcionális bútoroknál. Szekrény a ruháknak, fiókos komód a fehérneműknek, szekrény a nappaliba az egyéb dolgoknak, kanapé, ágy, esetleg fotel, asztal, székek. Megveszi az ember a legszebb bútorokat, mégis inkább hat a lakás raktárnak, mint otthonnak, valahogy üres.

Az az igazság, hogy míg a kis lakások meg is telnek a feltétlenül szükséges berendezéssel (sőt, néha még attól is zsúfoltnak hatnak, ami tényleg kell), addig a nagy tereknél ezek kevésnek bizonyulnak. Kellenek olyan elemek, amik kizárólag dekorációs céllal bírnak, nem feltétlenül hasznosak, például tükrök, falipolcok, ahová dekortárgyak kerülnek.

A faliképek is segíthetnek abban, hogy megszabadulj a nagy, üres felületektől, és egy kicsit „belakottabb” érzete legyen a lakásodnak – leggyakrabban az üres falak miatt látszik egy lakás ridegnek és befejezetlennek.

Egy kis optikai tuning

A kis lakások esetében, ahogy említettük, sokszor épp az a gond, hogy esély sincs igazán figyelni az esztétikumra és dekorálni, mert a funkcionális tárgyak el is veszik a helyet, a lakás pedig zsúfoltnak hat. Nos, a szűk tereket fizikailag nem lehet tágítani, de optikailag igen. A világos színek, minél kisebb bútorok segítenek ebben, és tükröket is tehetsz 1-1 falfelületre, ettől ugyanis sokkal tágasabbnak néznek ki a helyiségek.

A neten szuper ötletek, inspirációk vannak kis lakások csodás berendezéséhez is. Nézz körül, hogy ihletet kapj a sajátodhoz!

A fotó forrása: Antoha713 / Shutterstock.com

Címkék: bútor, falikép, lakás, tükör

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 19. 11:35, szerda | PR

Divatos és kényelmes cipők a mindennapokra – mi az ideális választás?

Férfiként néha nehéz eldönteni, hogy milyen típusú cipőt válasszunk a mindennapokra. Ha megjelenésünk követi a félelegáns stílust, illetve kedveljük a divatos megjelenést, ez különösen kemény dió lehet.

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2021. December 30. 09:30, csütörtök | PR

Foglaló és előleg az előszerződésben

Az ingatlan adásvételi előszerződés a felek arra vonatkozó megállapodása, hogy későbbi időpontban egymással ingatlan adásvételi szerződést kötnek.